Crypto Market Cap alakulása

Szerző: | nov 2, 2019 | Árfolyam elemzés

Korábbi cikkünkben már szemezgettünk az altcoinok piaci kapitalizációjának alakulásával, most a teljes crypto market cap formálódását vesszük górcső alá. Total market cap grafikon következik, heti időtávon.

 

A Crypto market pozitív múlt heti zárása

Július eleje óta egy csökkenő árcsatornában zajlott az ármozgás. A múlt héttel sikerült kilépni az árcsatorna keretei közül, ami pozitívumnak fogható fel. Lássuk mire lehet elég.

Elég komoly emelkedést tudhatott magának a Bitcoin az év első felében, ami meglátszik a crypto market cap grafikonján. Brutális mértékben dominálta ez időben BTC a piacot, így az emelkedése természetesen pozitívan hatott a kripto piac kapitalizációjának alakulására. Párhuzamosan a BTC konszolidációjával, a a teljes market cap és csökkenésnek indult. Jelenleg is magas 67-68%-s a király dominanciája a piacon.
Az előbb kifejtett emelkedés kezdő és végpontjára húztam fel egy Fibonacci számsort. A számsor lényeges támaszait kiemeltem. Ezek a 0.382, 0.5 és a 0.618-s supportok. Ezekig a szintekig egészségesnek mondható egy emelkedés után elindult konszolidáció. Jelenleg a sárgával kiemelt gyertyával a 0,5-s támaszról sikerült pattanni, így egyelőre egészséges az emelkedés utáni visszahúzódás szintje.

crypto market

crypto market

 

Térjünk ki a sárgával kiemelt múlt heti zárásra. A célunk keresni a csökkenő árcsatornában húzódott konszolidáció aljpontját. A múlt heti zöld gyertyával és annak zárásával sikerült az árcsatorna ellenállása fölötti heti zárást produkálni, mely jelezheti számunka a konszolidáció végét is. Több hónapos visszahúzódás után tehát sikerült végre egy pozitív heti gyertya formálódást produkálni.
Az említett heti emelkedéshez szép kereslet is társult, sőt a volume alakulása elég masszívan növekszik a 2019-s év során, ami pozitívum.

 

Emelkedő aljpont a crypto market cap láthatárán?

A kérdés mire lesz elég a fent taglalt zárás. Kétségkívül pozitívum és a konszolidáció megfordításának nélkülözhetetlen pontja, hogy sikerült a csökkenő árcsatorna ellenállása fölött zárni, mégsem érzem még biztosnak a fordulást és az az új aljpont kialakítását.
Úgy gondolom, hogy a 0,236-s Fibonacci szint feletti zárás esetén lehetünk biztosak a pattanásban és a konszolidáció végét jelentő aljpont kialakításában. Érdemes észrevenni, hogy az új, potenciális aljpontunkkal a korábbi, nyíllal jelölt aljpont után emelkedő tendenciára állhatunk az emelkedő trendvonal mentén. Emelkedő aljpontok és csúcspontok összessége adja az emelkedő trendet. Növekvő alj pont után, tehát lehetőségünk nyílhat később emelkedő csúcspontot is kialakítani a crypto market cap grafikonján, ami természetesen pozitívan hatna a piacra.

A következő hetekben célunk tehát további vásárlói nyomást gyakorolni a piacra. Hogy ez a Bitcoin növekedésében valósulhat meg, vagy pedig az altok emelkedésében, az természetesen nyitott kérdés még. 

 

Az eredeti háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.