Csődbejelentés küszöbén áll a Genesis?

Szerző: | jan 19, 2023 | Kriptovaluta

A Genesis már ezen a héten csődvédelmet kérhet, miután az FTX fertőzésből eredő következmények miatt segítségre szorul.

 

Összeomolhat a Genesis?

A kriptohitelező Genesis, a Digital Currency Group (DCG) százszázalékos tulajdonú leányvállalata a csőd szélén áll, miután a bajba jutott cég és a hitelezők közötti tárgyalások több jelentés szerint nem haladnak előre.

A Bloomberg a helyzethez közel álló forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Genesis már ezen a héten csődvédelmet készül kérni. A Genesis először novemberben figyelmeztetett egy ilyen lépésre, miután az FTX kriptotőzsde összeomlását követően felfüggesztette az ügyfelek pénzkivételét. A Bloomberg szerint a Genesis és az anyavállalat DCG nem tudott megegyezni a hitelezőkkel, annak ellenére, hogy több ajánlatot is tettek.

Genesis | Cryptofalka

pymnts.com

 

A The Block – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – arról is beszámolt, hogy a Genesis és hitelezői tárgyalásokat folytatnak a 11. fejezet szerinti csődtervről. A javasolt megállapodás részeként a hitelezők beleegyeznének egy egy és két év közötti fizetési haladékba, és a megállapodás részeként készpénzt és részvényeket kapnának a DCG-től.

Az FTX bukása lyukakat hagyott sok más kriptoipari cég mérlegében, ami november eleje óta terjedő fertőzést eredményezett. A Genesis novemberben közölte, hogy 175 millió dollár értékű kriptovalutát zárolt az FTX-ben, amely jelenleg a saját 11. fejezet szerinti csődeljárásán megy keresztül. Összességében azonban a Genesis-nek 3 milliárd dolláros hiánya van a Financial Times szerint.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Vita a Gemini és a DCG között

A Gemini azt állítja, hogy a Genesis több mint 900 millió dollár értékű ügyfélpénzt tart a Gemini Earn programjából, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kamatot keressenek a letétbe helyezett eszközökön. A Gemini Earn felhasználók nem férnek hozzá ezekhez a valutákhoz, mióta a Genesis leállította a pénzfelvételt.

Ez nyilvános szócsatához vezetett a Gemini társalapítói, Tyler és Cameron Winklevoss, valamint a DCG alapítója és vezérigazgatója, Barry Silbert között, amely az elmúlt hetekben tovább fokozódott, mivel a Winklevoss testvérek Silbert lemondását követelték. A nyilvános vita a cégek és a hitelezők közötti több hetes tárgyalásokat követte.

Genesis | Cryptofalka

gemini.com

 

A múlt héten az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete mind a Genesis, mind a Gemini ellen vádat emelt be nem jegyzett értékpapírok felajánlása miatt a Gemini Earn kapcsán.

 

Hogyan tovább?

Január 4-én a Genesis ideiglenes vezérigazgatója, Derar Islim azt mondta, hogy a cégnek további időre van szüksége ahhoz, hogy megpróbáljon megoldást találni a likviditási válságra. A következő napon a Genesis 30%-os létszámleépítést hajtott végre a költségek csökkentése és a vállalat stabilizálása érdekében.

A DCG azt fontolgatja, hogy a Genesis hiányának fedezésére elad eszközöket a kockázati portfóliójából, amely több mint 200 kriptoprojektben – például a Coinbase kriptotőzsdében és a Circle nevű USD-stabilcoin kibocsátó cégben – lévő részesedéseket tartalmazza, a Financial Times múlt heti jelentése szerint.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka