Még mindig csökkenő trendben a kriptopiac mérete

Szerző: | okt 4, 2022 | Kriptovaluta

A bizonytalan gazdasági környezet egyelőre nem teszi lehetővé, hogy a kockázati befektetések, mint a kriptovaluták fellendüljenek.

 

Csökkenő trendben a kriptopiaci kapitalizáció

Egyre nagyobb kihívást jelent a kriptovaluták bullish rövid távú nézetének támogatása, mivel a teljes kriptopiaci kapitalizáció az elmúlt 146 napban 1 400 milliárd dollár alatt volt. Ezenkívül a július végén elinduló csökkenő trendcsatorna két erős elutasítás után korlátozta a felfelé ívelést.
 
Kriptopiaci kapitalizáció grafikon | Cryptofalka

Forrás: Tradingview

 
A kriptovaluta piacokon elért heti 1%-os negatív teljesítményt az S&P 500 tőzsdeindex stagnálása kísérte, amely alapvetően 3650 dolláron maradt. A bizonytalanság továbbra is korlátozza az esetleges fellendülést, mivel a világgazdasági feltételek romlása miatt a Csendes-óceánon átnyúló szállítás 75%-kal zuhant az előző évhez képest, ami arra kényszerítette az óceáni fuvarozókat, hogy több tucat utat töröljenek.
 

 

Az egymásnak ellentmondó makrogazdasági jelzések

Egyrészt a globális makrogazdasági forgatókönyv javult, miután az Egyesült Királyság kormánya október 3-án visszavonta a jövedelemadó csökkentésére vonatkozó terveit. Másrészt a befektetők félelme nőtt, mivel a Credit Suisse globális befektetési bank hitel-nemteljesítési csereügyletei októberben elértek egy történelmileg magas szintet. Az ilyen eszközök lehetővé teszik a befektetők számára a nemteljesítés elleni védelmet, és költségük meghaladta a 2008-as pénzügyi válság csúcsán látott szintet.
 
A kriptopiaci kapitalizáció 1%-os emelkedése, 935 milliárd dolláros szintjének vannak vesztesei és nyertesei is. A Bitcoin (BTC) 1%-os növekedéssel emelkedett ki, aminek köszönhetően dominanciája 41,5%-ot ért el, ami augusztus 5. óta a legmagasabb.
 
heti nyertesek és vesztesek a top 80 érméből | Cryptofalka

Forrás: Nomics

 
A Quant (QNT) árfolyama 15%-ot emelkedett azon spekulációk miatt, hogy az interoperábilis blokklánc-protokollját a kormányzati és szabályozó testületek elfogadják.
 
A Maker (MKR) 10,6%-ot erősödött, miután a MakerDAO javaslatot tett a Curve Protocol által érintett Ether (ETH) pool stabilitási díjának csökkentésére.
 
Az UniSwap Protocol (UNI) 10,6%-ot erősödött, miután az UniSwap Labs, a protokollhoz hozzájáruló startup állítólag több mint 100 millió dollárt gyűjtött be kockázati tőkebefektetőktől.
 
Ennek ellenére egyetlen hét teljesítménye nem elegendő ahhoz, hogy értelmezzük a professzionális kereskedők helyzetét. A bálnák és a piacjelzők nyomon követése iránt érdeklődőknek elemezniük kell a származékos piacokat is.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

A származékos piacok továbbra is csökkenést mutatnak

Például az örök határidős ügyletek, más néven inverz swapok, beágyazott kamatlábat általában nyolc óránként számítanak fel. A tőzsdék ezt a díjat az árfolyamkockázati egyensúlyhiány elkerülésére használják fel. A pozitív finanszírozási ráta azt jelzi, hogy a longok (vevők) nagyobb tőkeáttételt követelnek. Azonban az ellenkező helyzet áll elő, amikor a shortok (eladók) további tőkeáttételt igényelnek, ami a finanszírozási ráta negatívba fordulását okozza.
 
Október 3-án felhalmozott 7 napos örök határidős finanszírozási ráta | Cryptofalka

Forrás: Coinglass

 
Az állandó szerződések semleges hangulatot tükröztek, mivel a felhalmozott finanszírozási ráta a legtöbb esetben viszonylag változatlan maradt az elmúlt hét napban. Az egyetlen kivétel az Ether Classic (ETC), bár a short (medve) pozíció fenntartásának heti 0,50%-os költsége nem tekinthető relevánsnak.
 
Szeptember 26. óta az Egyesült Államok kincstárának 5 éves kötvényeinek hozama 4,2%-ról 3,83%-ra csökkent, ami azt jelzi, hogy a befektetők kevesebb hozamot könyvelhetnek el, a rendkívül biztonságos eszközökért cserébe. Az adatok azt mutatják, hogy a kereskedők kockázatkerülőek, mivel vegyes érzelmek alakulnak ki a gyenge gazdasági mutatókból és a vállalati bevételekből. Emiatt a medvék úgy vélik, hogy az uralkodó trend, a hosszabb távú leszálló formáció a következő hetekben is folytatódni fog.
 
Ezen túlmenően, a professzionális kereskedők érdeklődésének hiánya a kriptovaluta longok (vásárlások) kihasználása iránt nyilvánvaló a semleges határidős finanszírozási rátában. Következésképpen a jelenlegi 980 milliárd dolláros piaci kapitalizációs ellenállás erősnek tűnik. 

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.