Új csúcson a tőzsdéken lévő stabilcoinok mennyisége

Szerző: | márc 31, 2021 | Kriptovaluta

10 milliárd dollárt is meghaladta a kriptovaluta tőzsdéken tárolt stabilcoin-ok mennyisége. USDT-t és USDC-t halmoznak, mit jelenthet ez?

 

Mindenkori csúcson a tőzsdéken tárolt stabilcoin állomány

Az olyan stabilcoinok, mint a Tether (USDT) és az USD Coin (USDC) újabb mérföldkőhöz érkeztek a tőzsdei felhalmozást illetően. A CryptoQuant kripto-piaci elemzőcég szerint, a globális kriptovaluta tőzsdéken a stabilcoin állomány március 28-án új, minden idők legmagasabb szintjére emelkedett, meghaladva a 10 milliárd dollárt. 

Stabilcoinok a tőzsdéken I Cryptofalka

Forrás: https://cryptoquant.com/

A CoinGecko piac-figyelő szolgáltatás szerint a kriptovaluta tőzsdék stabilcoinjai jelenleg a kriptovaluta piacnak 16%-át teszik ki. Az összes stabilcoinnal való kereskedést nagyjából 88 milliárd dollárra becsülik.

Az adatokból még az is kiderül, hogy a tőzsdén lévő stabil-állományok mennyisége ebben az évben meghaladta a 100%-os növekedést is. Elemzők szerint, a magas stabilcoin állomány rövidtávú Bitcoin bikapiaci indikátorként is viselkedhet. Ezzel akár napokon belül új csúcsot is dönthet a Bitcoin árfolyama. 

A növekvő stabilcoin állomány felhalmozódással párosulva néhány más mutató is, mint például a CryptoQuant All Exchange Stabilcoin Ratio újra emelkedési pályára lépett. Ez a mutató 2020 novembere óta nem volt ilyen alacsony szinten. 

All exchange ratio CQ I Cryptofalka

Forrás: https://cryptoquant.com/

 

Újabb kriptovaluta elfogadási hullám érkezhet

Nemcsak a fent említett érvek szólnak amellett, hogy a Bitcoin folytatja a bikapiaci trendet. A legújabb stabilcoin-piaci mérföldkő akkor érkezhet, amikor a Visa fizetési óriás hivatalosan kísérletet tesz az első USD érmével kapcsolatos elszámolási tranzakcióra az Ethereum blokkláncon. Az USD Coin (USDC) a Tether (USDT) után a második legnagyobb amerikai dollárhoz kötött stabilcoin.

Stabilcoin I Cryptofalka

Forrás: https://news.bitcoin.com/

Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója a Visa USD Coin elfogadásáról nyilatkozott:

A stabilcoin állományok az összes tőzsdén potenciális vásárlóerőt jelentenek. Tavaly óta a stabil állományok piacát a Tether (USDT) uralta. Mostanában a tőke kezd egyenletesebben eloszlani a stabilcoinok között. Az USDC, BUSD, és a HUSD állományok kezdenek kiegyenlítődni, ami azt jelzi, hogy új befektetők érkezhetnek a piacra. 

A tőzsdei stabilcoin állományok növekedésének az lehet az eredménye, hogy új befektetési hullám érkezik a kriptovaluta piacra. Ha ez megtörténik, egyértelmű jele lesz a volumen növekedésével a bikapiac folytatásának. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka