Emelkedik a tőzsdei bennfentes kereskedések száma

Szerző: | máj 24, 2022 | Kriptovaluta

A bennfentes kereskedelem nehezen bizonyítható bűncselekmény, amellyel a hagyományos piacok és a kriptopiacok is küzdenek. 

 

A kriptopiacon is előfordul a bennfentes kereskedelem

A Wall Street Journal legutóbbi jelentése egyes kriptobefektetők gyanús tevékenységére utal, amikor bizonyos tokenek a tőzsdékre kerültek. A nehezen bizonyítható, de gyakran gyanított bennfentes kereskedelem a tisztességtelen befektetők alapvető gyakorlata a részvénypiacok felfutása óta. Idővel szabályozó hatóságokat alapítottak, mint például a SEC, hogy felvegyék a harcot a jelenség ellen – annak ellenére, hogy ez egy megfoghatatlan, nehezen bizonyítható esemény.
 
Bennfentes kereskedelem | Cryptofalka

Forrás: corporatefinanceinstitute.com

 
Noha a szabályozó testületek nagyrészt sikeresek voltak ennek a problémának a megfékezésében a hagyományos pénzügyek világában, úgy tűnik, a bennfentes kereskedés továbbra is fennáll a kripto világában, ahol kevés a jogi precedens, és még ritkábbak a bevett entitások.
 

 

Három platform, egy vizsgálat

Az Argus Inc. pénzügyi tanácsadó által készített és a Wall Street Journal által áttekintett jelentés betekintést nyújtott az FTX, Binance és Coinbase listára hamarosan felkerülő tokenek tranzakcióiba. Több bennfentes kereskedés is napvilágot látott a vizsgált pénztárcák nyomán. 46 pénztárcát azonosítottak úgy, hogy 17,3 millió dollár értékben vásároltak kriptoeszközöket különböző induló projektekben, röviddel azelőtt, hogy bekerültek a fent említett tőzsdék egyikébe. Az ezekből a tranzakciókból származó nyereség legalább 1,7 millió dollár.
 
Ez a szám azonban csak azokat a tranzakciókat tartalmazza, amelyeket stabil érmére vagy fiatra értékesítenek. A valós szám valószínűleg sokkal magasabb.
 
A legszembetűnőbb bennfentes kereskedés szerint egy pénztárcából 360 000 dollár értékű Gnosist vásároltak hat nap alatt – közvetlenül azelőtt, hogy a Binance bejelentette volna az eszköz tőzsdére történő bevezetését. A bejelentés egy órán belül 110 dolláros emelkedést okozott a token árában. Listázás után a Gnosis állományt azonnal eladásra bocsátották, így a titokzatos „befektető” 140 000 dollár nyereséget generált pár óra alatt.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

 

Zéró tolerancia a tőzsdéken

Mindhárom tőzsde szóvivője elmondta, hogy platformjuk zéró tolerancia politikát hirdetett a bennfentes kereskedelemre vonatkozóan. A Binance például állítólag megtiltja az alkalmazottaknak, hogy 90 napig készpénzre váltsanak bármilyen befektetést.
“Régóta fennálló folyamat van érvényben, beleértve a belső rendszereket is, amelyet biztonsági csapatunk követ, hogy kivizsgálja és felelősségre vonja azokat, akik ilyen típusú magatartást tanúsítottak, és az azonnali felmondással jár.” -nyilatkozta CZ, a Binance vezérigazgatója.
CZ Twitteren is biztosította az érintett feleket, hogy vizsgálat indult, és arra buzdította követőit, hogy minden aggályukat továbbítsák a Binance belső ellenőrzési osztályának.

Bár a bennfentes kereskedelem valószínűleg minden befektetési szektorban a jövőben is megmarad, a szabályozó felügyeletek minden intézményben folytatják erőfeszítéseiket a tisztességtelen gyakorlat gátlása érdekében.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.