Csúcson az Ethereum hálózat aktivitás. Mi van az ETH árral?

Szerző: | máj 28, 2020 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Keményen dübörög az Ethereum hálózat, mindenkori csúcsot mutat a jelenlegi aktivitás. ⚡️ Magas a gas ára is, de mi van az Ethereum (ETH) árával? 📊

 

Dübörög az Ethereum hálózat

Az Ethereum hálózat aktivitása megdöntötte a mindenkori csúcsot, de a magas gas ár problémát jelenthet a blokklánca számára. Ezzel párhuzamosan az Ethereum ára egyelőre stagnálni látszik, de meddig maradhat ez így? A cikk végén kiderül! 📊

A Delphi Digital legfrissebb jelentése szerint az Ethereum blokkláncon felhasznált Gas a mindenkori csúcsán van. Illetve úgy tűnik, hogy ez az Ethereum hálózat aktivitását is mutató szám a jövőben még tovább növekedhet. A Gas az az Ethereum blokklánc díjainak felszámításához használt eszköz, mely iránt az igény  2020 eleje óta folyamatosan növekszik.

 

Ethereum hálózat csúcson I Cryptofalka

Forrás: Delphi Digital

 

Az Ethereum hálózatán használt Gas nagyban különbözik a Bitcoin hálózatán megismert tranzakciós díjakkal. Mivel az Ethereumnál a tranzakciós és az okos szerződések díja attól függ, hogy az adott tevékenység mennyi Gas-ba kerül, illetve, hogy mennyibe is kerül akkor a dinamikusan változó Gas ár. Az adott tranzakció vagy feladat során felhasznált gázmennyiséget a tranzakció számítási bonyolultsága határozza meg.

 

Nem a magas tranzakciók miatt van mindenkori csúcson az Ethereum hálózat aktivitása

Amíg az Ethereum “fűtőanyagának” a Gas-nak az aktivitása mindenkori csúcson van, az Ethereum blokklánc tranzakcióinak száma igazán messze van ettől. Ez a mindenkori csúcs 1 349 890 tranzakció volt még 2018 Január 4-én. De akkor mi okozza ezt a hatalmas aktivitást ha nem a tranzakciók magas száma?

Úgy tűnik, hogy a teljes Gas felhasználás növekedése az okos szerződések nagyobb mértékű felhasználásából származik, amelyek összetettebbek, és ezért több Gas-t is igényelnek.

Ethereum hálózat gas I Cryptofalka

Forrás: https://www.hb-wallet.com/post/a-guide-to-ethereum-gas

Az ETH Gas Station adatai alapján a felhasználás nagy részét az USDT viszi el, ami durván 1,6 millió dollárnyi Ethereum Gas díjat fizetett. Ezt a DeFi (Decentralized Finance) applikációk követik. 

Az Ethereum hálózat aktivitásának növekedése az átlagos tranzakciós díjak emelkedéséhez vezetett, mivel a bányászok a magasabb gázzal történő tranzakciókat priorizálják. A glassnode adatai szerint az átlagos tranzakciós díj ötszörösére nőtt a 2020 januári 0,08 dollárról egészen 0,41 dollárig.

A hálózaton jelenleg tapasztalható megnövekedett Gas felhasználás és a blokkok gas limitje miatt,  az Ethereum hálózat további gondokkal nézhet szembe a közeljövőben. Ha a gázfelhasználás eléri a blokk határértéket, akkor a felhasználóknak a magasabb gázárakkal kell versenyezniük egymással az ügyletek és az intelligens szerződések végrehajtása érdekében. Ez akár a blokkok gas limitjének változtatását is magával vonzhatja, viszont ez még jobban túlhajtaná a már így is terebélyesre növekedett Ethereum blokkláncot. 

 

Na de mi van az Ethereum árával?

Ugyan az Ethereum hálózat aktivitása a maximumon van, azonban ezt közel sem mondhatja el magáról az Ethereum ára. A Bitcoin 2017-es pumpája során az Ethereum ára egészen 1200 dollárig is felkúszott, majd a hosszú medve piac során még 80 dollárra is lenézett. Na de mi látható az Ethereum grafikonján?

Ami szépen észrevehető az ábrázolt heti Ethereum grafikonon az a masszív csökkenés utáni alj formálódás. Sokan egy trendfordítót V-alakú formációban képzelik el, viszont ez azért elég ritka. Általában egy fordulópont nem úgy néz ki, hogy leszúrunk egy árig majd pattanunk is vissza. Sokkal megbízhatóbb és gyakoribb az időben elnyújtott hosszas alj formálódás. 

Ethereum ár elemzés I Cryptofalka

ETHUSD-1w-20200528

Egyelőre hosszú távú nézeten az Ethereum áránál is ezt lehet felfedezni, ugyanis nem beszélhetünk az elmúlt 1-1,5 évben se emelkedő, se csökkenő trendről. Inkább egy 80 és 300 dollár közötti oldalazás, amit láthatunk az Ethereum grafikonján. Viszont ha ezt a jelenséget összenézzük a fundamentális tényezőkkel, az Ethereum hálózat magas aktivitásával, a közelgő Ethereum stakingel, akkor ez a formáció egyértelműen pozitív színezetet kap. Könnyen lehet, hogy a jelenlegi oldalazás egy jó felhalmozási zóna lehet hosszabb távra. Ha sikerül az Ethernek újra 300 dollár fölé emelkednie, utána pattanhat el ismét az árfolyama.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi az Ethereum staking? Minden fontos info egy helyen!
  2. 2 újabb Ethereum fejlesztés, ami előrébb viheti a projektet
  3. Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.