Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Rekord mennyiségű ETH hagyta el a tőzsdéket az ETF-ek hírére

Rekord mennyiségű ETH hagyta el a tőzsdéket az ETF-ek hírére

A teljes Ether-kínálatnak jelenleg csak 10,6%-a van a központosított kriptotőzsdéken, ami évek óta a legalacsonyabb szint.

3 milliárd dollár értékű Ether került ki a kriptotőzsdékről

Több mint 3 milliárd dollár értékű Ether került ki a központosított kriptotőzsdékről azóta, hogy május 23-án jóváhagyták a spot Ether tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) bevezetését az Egyesült Államokban - ami egy lehetséges közelgő kínálati szűkületet jelez.

A tőzsdéken lévő Ether mennyisége május 23. és június 2. között mintegy 797 000-rel csökkent - ami a CryptoQuant adatai szerint 3,02 milliárd dollárnak felel meg.

Az alacsonyabb tőzsdei tartalékok azt jelentik, hogy kevesebb érme áll rendelkezésre eladásra, mivel a befektetők saját érméiket saját letétbe helyezik vélhetően felhalmozási célokkal.

ETH Supply.webp

A BTC-ECHO elemzője, Leon Waidmann által megosztott Glassnode-adatok azt mutatják, hogy a tőzsdéken tartott Ether és BTC-kínálat százalékos aránya is évek óta a legalacsonyabb, mindössze 10% körüli értékekkel. 

Ethereum ETF-ek utat törnek a csúcs felé

A múlt héten Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője úgy vélte, hogy az Ether ETF-ek „reális eséllyel” indulhatnak június végén.

Egyes elemzők úgy vélik, hogy az Ether a megnövekedett keresleti nyomás miatt - a Bitcoinhoz hasonlóan - áttörheti a 2021. novemberi 4920 dolláros történelmi csúcsát, amint az Ether ETF-ek kereskedése megkezdődik. 

ETH Weekly Chart 2024 June | CRYPTOFALKA.png

Az Ethereum még jobban profitálhat a keresleti nyomásból, mivel nincs olyan mértékű „struktúrális eladási nyomás” rajta, mint a Bitcoinon, mondta Michael Nadeau, a DeFi Report kriptoelemzője egy május 28-i jelentésében.

A Bitcoin-bányászok például időnként kénytelenek eladni BTC-t, hogy fedezzék a bányászat költségeit, míg az Ethereum érvényesítőknek nincsenek olyan működési költségeik, mint a Bitcoin-bányászoknak.

Vannak azonban olyan aggodalmak is, hogy a Grayscale Ethereum Trust (ETHE), amely 11 milliárd dollárnyi alapot kezel, befolyásolhatja az Ethereum árfolyamát, ha követi a Grayscale Bitcoin Trustot (GBTC) - amely több milliárd dollárnyi kiáramlást tapasztalt a jóváhagyást követő első hónapokban.

Grayscale Bitcoin Outflow | CRYPTOFALKA.png

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.92% $61,023.63
Ethereum ETH -0.05% $3,373.18
BNB BNB 0.65% $571.26
Solana SOL 8.70% $135.49
XRP XRP 0.96% $0.4759
Dogecoin DOGE 3.22% $0.1225
Cardano ADA 4.18% $0.388
Litecoin LTC -0.45% $70.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!