Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A bitcoin bányászat az egyik legfenntarthatóbb iparág

A bitcoin bányászat az egyik legfenntarthatóbb iparág

A Bitcoin Bányászati Tanács közzétette az első 2022-re vonatkozó jelentését a hálózat állapotáról és annak egyik legvitatottabb aspektusáról, az energiafogyasztásról. Az önkéntes felméréssel összegyűjtött adatok a hálózat 50%-át képviselik a jelentésben.

 

Felmérés a Bitcoin bányászat energiafogyasztásáról

A 2021-ben önkéntes globális fórumként létrehozott szervezet, amelyet a legnagyobb bitcoin-bányász cégek és a MicroStrategy hozott létre. Olyan adatokkal támasztják alá tevékenységeiket, amelyek ellentétben állnak a fősodratú média Bitcoinról alkotott véleményével. Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója mutatta be a felmérés eredményeit.

Az idei eredmények azt mutatják, hogy a felmérés résztvevői 64,6%-ban fenntartható áramot használnak. Ez 59%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez magát az iparágat "globálisan az egyik legfenntarthatóbb iparággá teszi".

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

A BTC-hálózat a saját bővülésével és a technológiai fejlesztések megvalósításával biztonságosabbá vált, miközben növelte hatékonyságát és csökkentette energiafelhasználását. Ez utóbbi 25%-kal csökkent az elmúlt évhez képest.

Mint a szervezet felfedte, a Bitcoin hálózat a globális energiafogyasztás "jelentéktelen" részét képviseli 16 bázisponttal (bps). Mint alább látható, a világon összesen 1154,750 terawatt/óra (TWh) energiát termelnek, a BTC bányászat pedig mindössze 247 TWh-t fogyaszt.

 

BMC Cryptofalka forrás: BMC

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója ismertette a felmérés eredményeit, azt állítotva, hogy ezzel a BTC-bányászat a globális energiafogyasztás kevesebb mint 0,1%-át teszi ki. Más országokkal összehasonlítva a BTC bányászat 247 TWh-ja egyre kisebbnek tűnik. Csak Kína és az USA több mint 70 000 TWh-t fogyaszt.

Saylor hozzátette:

A kritikusok majd azt mondják, hogy a BTC bányászat energiafogyasztása nagyobb, mint X országé és mindig kiválasztanak egy olyan országot, amely a világ energiafelhasználásának tized százalékát teszi ki, csak hogy nagynak tűnjön (...). 

 

A Bitcoin fenntarthatóbb, mint a legtöbb ország

A BTC Bányászati Tanács által szolgáltatott további adatok azt mutatják, hogy ez az ágazat a fenntarthatóság eddig nem látott szintjét érte el. Amint az alábbiakban látható, a BTC bányászat az energiamix alapján mérve fenntarthatóbb, mint az Európai Unió (EU), az USA és más nagy gazdaságok:

BMC Cryptofalka forrás: BMC

Ezzel szemben a BTC-bányászat sokkal fenntarthatóbb, mint más iparágak, erősítette meg Saylor. Az építőipar és a pénzügyi és biztosítási szektor mintegy 9000 TWh-t, a légi közlekedés 4000 TWh-t, a katonai-ipari komplexum pedig mintegy 7000 TWh-t fogyaszt.

Ezen adatok ellenére a BTC bányászatot továbbra is támadják a politikusok, a szabályozó hatóságok és a mainstream. Az adatok arra utalnak, hogy a probléma túlmutat az energiafogyasztáson, és inkább a hálózat azon képességével lehet összefüggésben, hogy független maradjon a központosított szereplőktől. 

 

Összefoglalva

2022 első negyedévében a Bitcoin hálózat hashrátája és a kapcsolódó biztonsága 23%-kal javult az előző évhez képest, miközben az energiafelhasználás 25%-kal csökkent. A hatékonyság 63%-os növekedését figyeltük meg az előző évhez képest a félvezető-technológia fejlődésének, az észak-amerikai bányászat gyors terjedésének, a kínai exodusnak és a fenntartható energia világméretű elterjedésének köszönhetően.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.11% $70,163.6
Ethereum ETH -1.38% $3,746.11
BNB BNB 0.34% $619.64
Solana SOL 1.95% $180.61
XRP XRP -3.15% $0.5346
Dogecoin DOGE -1.24% $0.1667
Cardano ADA -4.37% $0.4818
Litecoin LTC -1.82% $87.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!