Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Spot Ethereum ETF jóváhagyás hamarabb jöhet, mint gondolnánk

A Spot Ethereum ETF jóváhagyás hamarabb jöhet, mint gondolnánk

A spot Ethereum ETF jóváhagyásában bízik a Coinbase, a spekulációk szerint az SEC valószínűleg politikai nyomás hatására meglepheti a kriptoszférát.

A spot Ethereum ETF mielőbbi jóváhagyásában bízik a Coinbase

A Coinbase szerint a vártnál hamarabb piacra kerülhet a spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapja (ETF), az iparági megfigyelők korábbi pesszimizmusa ellenére.

Egy e heti jegyzetben Amerika legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje úgy nyilatkozott:

"Bár az SEC nyilvánvaló hallgatása miatt jókora bizonytalanság van a levegőben a határidőben történő jóváhagyás körül, csak idő kérdése, hogy egy ilyen termék megjelenjen a piacon. 

Hosszú a lista a vezető vagyonkezelőkről - köztük a VanEck, a BlackRock, a Fidelity és a Grayscale -, akik benyújtották az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) a papírokat egy Ethereum ETF kibocsátására.

ETH ETF Approval Deadlines | CRYPTOFALKA.png

Egy ilyen termék a befektetők számára a tőzsdén kereskedett részvényeken keresztül biztosítana kitettséget az ETH-nak, a második legnagyobb piaci tőkeértékű digitális érmének.

Politikai nyomásra fordulhatott az SEC álláspontja?

A kriptobikák azonban mára látszólag teljes erővel visszatértek, miután a spekulációk szerint egy jóváhagyott spot Ether tőzsdén kereskedett alap (ETF) valószínűbb, mint valaha.

A jelentések szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) - valószínűleg politikai nyomás hatására - megfordult a spot Ether ETF-ekkel kapcsolatban, és a jelentések szerint az ETF-tőzsdéket arra kérte, hogy frissítsék 19b-4 bejelentéseiket.

Bár nem világos, hogy mi okozta a hirtelen változást, a Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas és más iparági szakértők azt feltételezik, hogy ez a kongresszusban a kriptókkal kapcsolatban bekövetkezett "fordulatnak" tudható be.

"Úgy tűnik, fordulat van Washingtonban."

- mondta Andersson. Hozzátette, hogy a kriptotulajdonos amerikaiak "fontos szavazói csoportot jelenthetnek ebben a választási évben".

"Ez azt jelentheti, hogy vége a télnek, és itt az ideje az amerikai kripto reneszánszának"

- hangoztatta Adam Cochran, a Cinneamhain Ventures kockázati tőkecég partnere egy május 20-i X posztban.

eth-sec.webp

A Wall Street legnagyobb szabályozója azonban rendszeresen lassan reagál az efféle kérelmekre, és a döntési határidőket is kitolta, megismételve az Bitcoin ETF-ek jóváhagyása körüli hercehurcát, mielőtt végül januárban végre zöld utat adott a legnagyobb kriptotoken ETF-jeinek.

Ez általában normális az ETF-kérelmezési folyamatban, de az SEC hosszas vonakodása az ilyen befektetési eszközökkel kapcsolatban számos elemzőt arra juttatott, mint a Bloomberg és a CoinShares, hogy az ilyen kriptoalapok nem kapnak zöld utat a májusi határidőig.

Az esélyek a Cryptofalka elemzéseit igazolják

Privát kereskedőcsoportunkban már május 13-án jeleztük tagjainknak, hogy a piac pesszimizmusa ellenére úgy gondoljuk, hogy 50-75% közé tehető a spot Ethereum ETF elfogadásának esélye. 

Ethereum spot ETF I Cryptofalka

A Bloomberg szakértői pedig később követték le várakozásainkat, és a tegnapi napon emelték 25%-ról 75%-ra a jóváhagyás valószínűségét.

Közeleg a Spot Ethereum ETF elfogadási határideje

"Még ha az első határidő 2024. május 23-án elutasítással is találkozik úgy gondoljuk, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy egy peres eljárás visszafordíthatja ezt a döntést" - tette hozzá David Han, a Coinbase intézményi elemzője.

Tavaly a Grayscale kriptoalap-kezelő egy nagy visszhangot kiváltó ügyben fellebbezést nyert a SEC ellen, hogy Bitcoin-alapját spot ETF-é alakíthassa át.

A SEC aztán január 10-én vonakodva, de végül igent mondott 11 Bitcoin ETF-re. A befektetési termékek azóta hatalmas sikert arattak, több milliárd dolláros beáramlást könyvelhettek el. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.04% $61,268.18
Ethereum ETH 0.68% $3,390.37
BNB BNB 1.15% $574.42
Solana SOL 9.52% $136.51
XRP XRP 1.41% $0.4781
Dogecoin DOGE 4.13% $0.1235
Cardano ADA 3.90% $0.387
Litecoin LTC -0.35% $70.77
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!