Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Intő jel? A Grayscale visszavonta Ethereum ETF kérelmét

Intő jel? A Grayscale visszavonta Ethereum ETF kérelmét

Az elmúlt 24 órában az Ethereum kereskedők megnövelték short pozícióikat, ugyanis a Grayscale visszavonta jelentkezését az Ethereum ETF elindítására.

Spekulációk a visszavont Ethereum ETF kérelemről 

A vezető kriptoeszköz-kezelő Grayscale elállt attól a tervétől, hogy tőzsdén kereskedett alapot (ETF) kínáljon Ethereum határidős ügyletekre, és kedden visszavonta az Értékpapír- és Tőzsdebizottsághoz (SEC) benyújtott szabálymódosítási kérelmét.

A javasolt Grayscale Ethereum Futures Trust ETF visszavonásáról szóló értesítés nem fejti ki, hogy a Grayscale miért változtatta meg terveit, csak a SEC által a 2023. szeptember 19-i első bejelentés óta hivatkozott többszöri késedelemről számol be. A szövetségi szabályozó kijelentette, hogy több időre van szüksége a javaslat felülvizsgálatához november 15-én, december 18-án és végül idén március 22-én is.

James Seyffart, a Bloomberg ETF-elemzője szerint ez egy érdekes lépés.

"Ez véleményem szerint lényegében egy trójai faló beadvány volt, annak érdekében, hogy ugyanazokat a körülményeket teremtsék meg, amelyek lehetővé tették a Grayscale számára, hogy megnyerje a GBTC-perét" - mondta.

Követi-e a Grayscale a Bitcoinnál bevált stratégiát?

Egy szövetségi fellebbviteli bíróság augusztusban a Grayscale mellé állt a SEC elleni perében, miután a cég felszólította az ügynökséget, hogy korábban jóváhagyta a Bitcoin határidős ETF-eket - lehetővé téve a hagyományos befektetők számára, hogy a digitális eszköz várható értékét követő részvényeket vásároljanak -, miközben megtagadta a Bitcoin spot ETF-eket, amelyek a BTC aktuális árához kötődnek.

Seyffart szerint a Grayscale azt akarja, hogy a SEC ismét "jóváhagyja a határidős ügyleteket, és elutasítja a spotot", ezzel újabb jogi leszámolásra készülve.

"Ez jó jel, hogy ezúttal nem fognak pereskedni" - tweetelte.

Lehetséges, hogy a Grayscale azért vonta vissza az Ethereum határidős ETF kérelmét, hogy újra beadhasson egy módosított kérelmet, ismerte el Seyffart.

"A visszavonás és az újbóli benyújtás kevesebb munkát jelent a SEC számára, de ugyanakkor azt is jelenti, hogy a Grayscale vagy bárki más most nem perelhet" - jegyezte meg.

A piac némi aggodalmat mutatott az Ethereum spot ETF-jeinek esetleges sikertelensége miatt. Felmerül a kérdés, hogy vajon az Ethereum értékpapírként való minősítése megtörténik-e, és mi lesz az Ethereum ETF-jeinek sorsa május végén. Az elemzők és a kriptovaluták közössége egyre inkább kétségbe vonja az SEC jóváhagyásának esélyeit, ahogy a május 23-i határidő közeledik.

Mit hoz a jövő az Ethereum számára?

Az Ethereum jövőjével kapcsolatban különböző nézetek merülnek fel a kereskedők körében. Míg néhányan optimisták egy esetleges áttörésben az Ethereum árképzési mintázatában, mások óvatosabbak és további árcsökkenést várnak a közeljövő eseményeitől.

Az Ethereum ETF-re való igény visszavonása valóban a növekvő szkepticizmus közepette történik. Korábban ígéretes kilátások voltak arra, hogy az SEC engedélyezni fogja az Ethereum spot ETF-ek létrehozását, miután az ügynökség januárban engedélyezte a Bitcoin spot ETF-ek értékesítését, viszont mára ez az optimizmus alábbhagyott.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.77% $67,524.63
Ethereum ETH -1.80% $3,777.22
BNB BNB -0.53% $596.2
Solana SOL 0.38% $168.89
XRP XRP 0.29% $0.5291
Dogecoin DOGE 1.38% $0.1656
Cardano ADA 0.81% $0.4585
Litecoin LTC 0.84% $83.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!