Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Ethereum sikeresen átállt POS-ra

Az Ethereum sikeresen átállt POS-ra

Az Ethereum nem sokkal azután állt át a tét igazolásra, hogy a hálózat csütörtök hajnalban elérte a „terminál teljes nehézségét”.

 

Lezajlott az Ethereum merge esemény

Végre megérkezett az Ethereum egyesítése. EST 2:45-kor az Ethereum hálózat sikeresen megkezdte az átmenetet – zökkenőmentesen – a munka bizonyításáról (PoW) a tét igazolására (PoS), amely történelmi bravúrra a kriptoközösség több mint öt éve várt.
 
Ethereum | Cryptofalka Forrás: decrypt.co
 
A frissítés örökre megváltoztatta az ETH létrehozásának módját és az Ethereum hálózaton történő tranzakciók érvényesítésének módját is. Egészen az egyesülés pillanatáig az ETH-t a „bányászat” hozta létre, egy energiaigényes folyamat, amelynek során az egyének hatalmas mennyiségű számítógépes energiát irányítottak nehezen megfejthető matematikai rejtvényekre.
 
A tét igazolása (PoS) egy olyan mechanizmus, amellyel ehelyett új ETH-t generálnak olyan egyének és entitások, akik nagy mennyiségű, már meglévő ETH-t stakelnek. Az átállás következtében a hálózat várhatóan gyorsabb, skálázhatóbb és több mint 99%-kal környezetbarátabb lesz.
 
Az eseményt az váltotta ki, hogy az Ethereum főhálózata elérte a „terminál teljes nehézségét”, azt az előre meghatározott pontot, amikor az ETH bányászata gyakorlatilag lehetetlenné vált, és a hálózat automatikusan átállt a tét-bizonyítási konszenzus mechanizmusára. Az ezt követő tizenkét percben a világ az Ethereum fő fejlesztőivel együtt izgatottan figyelte, vajon a hálózat elkezdi-e sikeresen javasolni és jóváhagyni az új tranzakciós blokkokat a tét igazolásával.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
 

Nem szenvedtek hátrányt az Ethereumra épülő projektek

Ebben a tizenkét percben gond nélkül ment az átállás. Az Ethereum hálózat csak egy blokkot hagyott ki, és 12 perc és 48 másodperc elteltével, ami két korszakra vonatkozik (mindegyik 32 slotból álló periódus), sikeresen elérte a véglegességet – ez a kulcsfontosságú mérce, hogy sikerült-e az egyesülés. Ezalatt az idő alatt elővigyázatossági intézkedésként a nagy kriptotőzsdék, köztük a Binance, az FTX, a Coinbase és a Kraken ideiglenesen felfüggesztették az Ethereummal kapcsolatos tokenek, köztük az ETH kereskedelmét. Az Ethereum által érintett kereskedés várhatóan hamarosan újraindul ezeken a platformokon.
 
Az egyesülés hibátlan kivitelezése történelmi technikai bravúrt képvisel, amelyet egyesek egy rakétahajó hajtóművének repülés közbeni cseréjéhez hasonlítanak. Az Ethereum hálózat jelenleg több tízmilliárd dollár értékű digitális eszközöket, alkalmazásokat és decentralizált pénzügyi (DeFi) rendszereket támogat, amelyek közül a jelek szerint egyiket sem érintette hátrányosan a hálózat átállása a tét igazolására.
 
Az egyesülés véglegesítését követő pillanatokban az ETH ára 0,4%-ot esett.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.72% $61,310.38
Ethereum ETH 5.87% $3,435.5
BNB BNB 4.85% $413.84
Solana SOL 13.12% $121.86
XRP XRP -1.17% $0.5752
Cardano ADA 2.14% $0.6356
Dogecoin DOGE 16.86% $0.1134
Litecoin LTC 2.08% $75.55
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!