Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egekbe szökött az Ethereum tranzakciós díja

Egekbe szökött az Ethereum tranzakciós díja

Az Ethereum tranzakciós díja megugrott miután a Yuga Labs 300 millió dollárért értékesítette az Otherside NFT-ket.

 

Újra egekben az Ethereum tranzakciós díja

Az Ethereum blokkláncon vert NFK-k száma megugrott, ezzel párhuzamosan az Ethereum tranzakciós díja is felszökött, sőt soha nem látott szintre emelkedett. A kellemetlenül magas díjak mellett a felhasználók a blokklánc szűk keresztmetszete és a sikertelen tranzakciók miatt is panaszkodnak.
 
Ethereum I Cryptofalka Forrás: cryptopotato.com
 
A Bored Ape Yacht Club alkotója, a Yuga Labs elindította az Otherdeed nem helyettesíthető tokenek (NFT) értékesítését, amelyek digitális földbirtokokat képviselnek új vállalkozásukban, az Otherside metaverzumban. A Yuga Labs 319 millió dollárt keresett, miután 55 000 NFT-t szinte azonnal eladott. Minden egyes földterületet 305 ApeCoin-ért (APE), vagyis közel 5800 dollárért értékesítettek.

[embed]https://twitter.com/OthersideMeta/status/1520613298815008770[/embed]

Az Otherdeed NFT-ket csak APE-ben lehetett verni, a gázdíjhoz azonban ETH is kellett. A Yuga Labs szakaszos értékesítést szeretett volna megvalósítani és számított is az Ethereum tranzakciós díjak rövidtávú emelkedésére.
„Ez a megközelítés várhatóan megakadályozza az apokaliptikus gázháborút, miközben a lehető legszélesebb körű elosztást is ösztönzi.”
Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka Forrás: EtherScan
 
Az Etherscan adatai azt mutatják, hogy számos felhasználó 2,6 ETH (6500 USD) és 5 ETH (14 000 USD) között fizetett gázdíjat. 
 

 

A blokkláncon a tranzakciók is torlódtak

Az NFT-k elindítása során az Ethereum használatával kapcsolatos néhány problémára hivatkozva a Yuga Labs kijelentette:
„Sajnáljuk, hogy egy időre torlódás tapasztalható az Ethereum láncon. Teljesen egyértelműnek tűnik, hogy az ApeCoinnak át kell térnie a saját láncára a megfelelő méretezés érdekében.”
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Azok számára, akik a sikertelen tranzakciók miatt elvesztették az Ethereum tranzakciós díjat a Yuga Labs megtéríti azt.
 
Az Ethereum tranzakciós díjai régóta foglalkoztatják a közösséget. 2021 novemberében az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin új blokkszintű korlátot javasolt a teljes tranzakciós hívásadatokra vonatkozóan, hogy csökkentse a tranzakciós hívásadatok teljes gázköltségét. Míg a közösség elfogadta a javaslatot, több mint négy hónapba telt mire bevezették az EIP-4488-at, a Geth Ethereum oldalláncot. Április 27-én erősítették meg a testnet egy hónapon belüli frissítését.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.30% $70,262.84
Ethereum ETH -0.93% $3,753.08
BNB BNB 0.62% $620.48
Solana SOL 2.30% $180.95
XRP XRP -2.72% $0.535
Dogecoin DOGE 0.75% $0.1693
Cardano ADA -4.07% $0.4822
Litecoin LTC -1.62% $87.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!