Kongresszusi tag: Inkább Bitcoin, mint Libra kéne a Facebooknak

Szerző: | okt 15, 2019 | Kriptovaluta

Amerikai kongresszusi tag, Warren Davidson szerint a Facebooknak inkább a Bitcoint (BTC) kéne a Calibra nevű tárcájukhoz adni egy új Libra stablecoin kifejlesztése helyett.

 

Inkább Bitcoin, mint libra kéne a Facebooknak

Egy október 11-én tartott Noded Bitcoin podcastban nyilatkozott Warren Davidson amerikai kongresszusi tag a témában. Szerinte a dolog szépsége, hogy a Facebook által eltervezett Libra stablecoin a meglévő facebook rendszer minden hibáját hurcolná magával a digitális fizetés világába is.

“Valóban szeretnénk ha a facebook felügyelné a tranzakcióinkat is vagy inkább szabadak lennénk?

A Facebook az elmúlt években komoly állami nyomás alatt áll a platformján történő személyi jogok sértése miatt, így a júliusi Libra meghallgatáson a “legtöbb kérdés még csak nem is a Librára irányult, hanem magára a Facebookra”.

 

 

Davidson állítása szerint, a social media titánjának a szabadalmaztatott kriptovaluta elindítására irányuló ajánlata fokozta a figyelmet a platform számos meglévő funkciójára is.

A Facebook jelenleg is már megszűri a felhasználók által generált tartalmakat – vannak, akik szerint ez jó dolog, mások szerint kevésbé. Tényleg fél történeteket és szűrt tartalmakat szeretnénk hallani vagy szabad véleménynyilvánítást? Átvetítve a Librára, szabad vagy szabályozott tranzakciókat szeretnénk?

A Podcast házigazdája Pierre Rochard szerint a kongresszusi meghallgatások ideális eszköznek bizonyultak. Ugyanis ezen keresztül a megfigyelők – sokan a hagyományos pénzügyi szektorból származók – képesek voltak megérteni mi is a Bitcoin funkciója. Mégpedig azáltal, hogy felismerték a központosított és privát kezdeményezés, mint a Libra hibáit.

 

libra_Cryptofalka

 

Szintén megjegyezte, hogy azokban, akik meg vannak győződve arról, hogy a központi hatóságoknak szükségük van a globális pénzügyek vezetőire, a meghallgatások csak megerősítették ellenszenvüket az elosztott főkönyvek és a decentralizált kriptovaluták felé. Ezzel fokozva a vágyat, hogy szélesebb körben visszaszorítsák ezeket az új kezdeményezéseket.

 

A Libra fejlesztése a Facebook korábbi hibáira is összpontosítja a figyelmet

A júliusi kongresszusi meghallgatásokon Maxine Waters az Egyesült Államok képviselője egyértelműen összekapcsolta az új stablecoin (Libra) elindításaival való aggodalmait a korábbi Facebook balhék során felmerült hiányosságokkal.

Waters már június közepén, röviddel a projekt bemutatása után azt kérte, hogy állítsa le a Facebook a Libra fejlesztését. Véleménye szerint a technológiai óriásnak „már gyakorlata van fogyasztói adatok bizalmas kezelésének elmulasztására”. Például lehetővé tette a rosszindulatú orosz állami szereplők számára a Facebook hirdetések megvásárlását és célzását. (Ezzel állítólag a 2016. évi amerikai elnökválasztás befolyásolását is.)

Az Egyesült Államok törvényhozói szintén feltették a kérdést, hogy hogyan bízzanak egy olyan vállalkozásban, amelyre nemrégiben szabtak ki 5 milliárd dolláros büntetést az ügyfelek személyes adataival való visszaélése miatt.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.