Feltörték a Yuga Labs BAYC, OtherSide Discord csoportját

Szerző: | jún 7, 2022 | Kriptovaluta

A támadást Boris Vagner, a Yuga Labs közösségi és szociális menedzsere Discord fiókjának feltörésével követték el.

 

BYC Otherside Discord csoportjába adathalász linket posztoltak

A Yuga Labs, a két legnépszerűbb majom témájú, nem helyettesíthető token (NFT) – a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és az OtherSide – megalkotója egy újabb szervezett adathalász támadást szenvedett el, melynek során a befektetők több mint 145 Ethert (ETH), közel 260 000 dollárt vesztettek.
 
Az OKHotshot, a blokklánc nyomozó és a Crypto Twitter közösség tagja figyelmeztette a kripto befektetőket a BAYC-hez és az OtherSide NFT-hez kapcsolódó két hivatalos Discord csoport kompromittálására.

Az OKHotshot vizsgálatai szerint a támadást Boris Vagner, a Yuga Labs közösségi és szociális menedzsere Discord-fiókjának feltörésével követték el. Miután korlátlanul hozzáfértek az alkalmazott fiókjához, a csalók különféle adathalász linkeket osztottak meg a Vagner Discord fiókjából a hivatalos BAYC, Mutant Ape Yacht Club (MAYC) és Otherside csoportokba.
 
 Yuga Labs adathalász támadás | Cryptofalka

Forrás: OkHotshot

 
Sok Discord felhasználó, nem voltak elég óvatos, és bedőlt az adathalász üzenetnek. A rosszindulatú üzenet korlátozott mennyiségű ajándékot ígért a meglévő NFT tulajdonosok számára. A nyomozást az OKHotshot lezárta és felfedte azokat a pénztárcákat, amelyekben a feltört NFT-k kerültek. A legújabb támadással a BAYC két hét alatt másodszor esett támadás áldozatává.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Május 25-én a Proof Collective egyik tagja 29 nagy értékű Ethereum alapú Moonbirds NFT-t veszített 1,5 millió dollár értékben egy átverés következtében.
 

Bár a feltörés teljes kára még mindig tisztázatlan, a közelmúltbeli kripto csalások erős jelzést jelentenek az NFT tulajdonosok számára, hogy körültekintően járjanak el, amikor harmadik fél platformjaival foglalkoznak, és minden más által megosztott dolgot ellenőrizzenek, még akkor is, ha azok megbízhatónak tűnnek.
 
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.