NFT kollekciót hoz létre a FIFA

Szerző: | szept 4, 2022 | Kriptovaluta

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, hogy NFT platformot indít a hónap végén! De vajon mit jelent ez a szurkolóknak és mit tudhatunk eddig a projektről? Megmutatjuk!

 

(Blokk)Láncra vert foci

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a FIFA stratégiai partnerséget kötött az Algorand blokklánc platformmal, digitális szolgáltatások nyújtását illetően. A jelek szerint ennek az együttműködésnek értünk el egy újabb állomásához. A frissen megjelent bejelentés szerint a futball szövetség szeptember végéig elindít egy újabb szolgáltatást, a FIFA+ Connect néven megjelenő digitális platformot. Ennek célja a rajongók sport iránti lojalitásának erősítése non-fungible tokenek értékesítésén keresztül.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Streamelhető foci élmény

A gyűjthető NFT kollekciók megjelenése valójában a zürichi székhelyű szövetség egy másik szolgáltatásnak a továbbgondolása. Áprilisban indult ugyanis útjára a FIFA+ streaming szolgáltatás, amely különböző videós tartalmakat tesz hozzáférhetővé a labdarúgás szerelmesei számára. A videós portálon néhány élő focimeccs mellett számos dokumentum film is megtalálható és mindez ingyenes (reklámokkal támogatott) formában. Ezt a fajta rajongói kötődést emelik egy újabb szintre az NFT gyűjtemények bevezetésével.

Amint erre a sajtóközleményben megjelenő nyilatkozatában Romy Gai, a FIFA üzleti ügyeiért felelős vezetője is utalt a drukkerek rajongása változóban van, a foci szerelmesei az egész világon keresik annak módját, hogy újabb és izgalmasabb módon kapcsolódhassanak szeretett sportágukhoz. Legyen szó akár egy focicsapatról, játékosról vagy világversenyről. A tervezett kollekciók áráról egyelőre nem tudni semmit, a FIFA közleménye a nem túl sokatmondó ,,megfizethető” jelzővel utal csak rá.

Az, hogy ez a rajongókban esetlegesen kialakuló gyűjtőszenvedély milyen bevételi forrást jelent majd a szövetség számára, majd a jövőben kiderül. Annyi azonban bizonyos, hogy időben csatlakoznak a digitális gyűjtemények iránti növekvő igényekhez. Az NBA és NFL NFT-k értékesítése már elindult a Flow alapú Top Shots platformon, így a labdarúgás sem maradhat le az elsősorban fiatalokat megcélzó ajánlataival.

 

Összegzés

A digitális gyűjtemények terjedése megállíthatatlanul dübörög tovább. Egyelőre még talán az tűnik megszokottnak, hogy gyerekek focis kártyákat és matricákat gyűjtögetnek és cserélgetnek egymás között. Ám nincs messze az az idő, amikor a jóval látványosabb és kreatívabb megjelenésű NFT-k leváltják őket. Legalábbis a foci rajongóknak már csak a hónap végéig kell várni.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.