Algorand a Foci VB legújabb kriptós szponzora

Szerző: | máj 4, 2022 | Kriptovaluta

A foci világbajnokság a világ egyik legnézettebb sporteseménye. 2018-ban több, mint 3,2 milliárd néző követte az eseményt. Csak a döntőt 1,1 milliárdan izgulták végig. Várhatóan így lesz ez az idén is még akkor is, ha keresztény szemmel nézve ezúttal nem túl kedvező időpontban rendezik. A nagy nézettség pedig szükségszerűen vonzza a szponzorokat, akik globális ismertséget kívánnak építeni. 

 

Foci VB karácsonyra

A katari foci világbajnokság nem csak a november végi kezdés miatt lesz rendhagyó. Bár kétségtelenül szokatlan lesz aranyvasárnap világbajnoki döntőt nézni, a drukkereket valószínűleg nem akadályozza meg majd a karácsonyi ünnepi hangulat abban, hogy minden szabad percüket a televízió előtt töltsék. Ugyanakkor rendhagyónak mondható a rendezvény abból a szempontból is, hogy az idén már a második kriptós cég jelenik meg a támogatók sorában. Ahogy arról mi is hírt adtunk, néhány hónapja a crypto.com lett a katari foci vb hivatalos szponzora. A napokban pedig arról érkezett bejelentés, hogy az ismert blokklánc, az Algorand is stratégiai megállapodást kötött a FIFA-val, a 2022-es katari világbajnokságot és a 2023-ban megrendezésre kerülő női labdarúgó vb-t illetően.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Algorand és a foci

A proof-of-stake elven működő blokklánc, az Algorand, szponzori megállapodást kötött a FIFA-val és egyben technikai partnerséget is kötöttek. Ennek értelmében az Algorand hálózata válik a szövetség első, hivatalos blokklánc platformjává. A bejelentés értelmében az Algorand segít a FIFA digitális eszközökre vonatkozó stratégiájának megalkotásában, amelynek a jelek szerint része lesz a FIFA saját NFT kollekciójának várható elkészítése is. Ezen túlmenően a szövetség hivatalos blokklánc tárca szolgáltatójává is az Algorand vált. A megállapodás abból a szempontból is váratlan, hogy az Algorand, 2011 óta az első amerikai cég, amelyik a világbajnokság szponzorává válik. Az elmúlt évtizedben ugyanis több megvesztegetési, pénzmosási és korrupciós ügy forgott a világbajnokságot rendező országok körül, ami miatt az amerikai szponzorok távoli is maradtak a világversenytől.

FIFA-Algorand I Cryptofalka

Gianni Infantino a fifa elnöke és Silvio Micali az Algorand alapítója. Forrás: fifa.com

 

FIFA és Algorand – elégedett elnökök

A sajtótájékoztatón a FIFA elnöke, Gianni Infantino elmondta, hogy rendkívüli módon örül az együttműködésnek és szerinte ez is alátámasztja a szövetség azon törekvését, hogy innovatív megoldásokat találjanak a bevételeik fenntartható növelésére.

A számítástechnikában kiemelkedőt alkotókat elismerő Turing-díjjal jutalmazott Silvio Micali, az Algorand alapítója is hasonlóan elismerően nyilatkozott az együttműködésről. Véleménye szerint az Algorand a kezdetektől fogva úgy lett tervezve, hogy bárki számára biztosítsa az inklúziót, a lehetőségeket és az átláthatóságot. A FIFA, mint a világ egyik legelismertebb sport cége pedig képes globálisan is közvetíteni mire képes az Algorand és miként tudja megreformálni a játékélményt.

 

Összegzés

Az Algorand és a FIFA együttműködése egy újfajta szurkolói élmény irányába nyithat utat. A 2026-ban megrendezésre kerülő észak-amerikai világbajnokság alkalmával már minden bizonnyal jól látható eredményei is lesznek a bejelentésnek.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.