A Gate.io, Huobi és Crypto.com is bajban lenne?

Szerző: | nov 13, 2022 | Kriptovaluta

Egy, a Huobi tőzsdéhez kapcsolódó tárcacímről kiderült, hogy 10 000 ETH-t utalt át Binance és OKX letéti tárcákba nem sokkal a letétei bizonyítékául szolgáló pillanatfelvételek közzététele után.

 

“A pénzeszközök csupán véletlenül kerültek át a Gate.io-ra”

Az FTX összeomlását követően a kripto befektetők körében növekvő bizalmatlanság ellensúlyozására a kriptotőzsdék egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a legitimitás bemutatásának eszközeként megosztják a nyilvánossággal a tartalékbizonylatokat. Azonban akadtak bizonyos anomáliák, amelyeket a láncon belüli vizsgálatok során találtak az éles szemek, és komoly szabálytalanságokra és piaci manipulációra utalhatnak.

Mindössze két nappal azután, hogy a Crypto.com nyilvánosságra hozta tartalékainak cold storage információit, a vizsgálódók megállapították, hogy 320 000 Ethert küldtek a Gate.io-ra 2022. október 21-én. Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója azonban elutasított minden vádat azzal, hogy a pénzeszközök csupán véletlenül kerültek át, és végül visszakerültek az eredeti tárolóba.

huobi gate.io I Cryptofalka

 

Október 28-án a Gate.io közzétette a tartalékok bizonyítására szolgáló pillanatképét, amelyről a Solidity fejlesztője, Shegen azt állítja, hogy a Crypto.com pénzeszközeinek felhasználásával készült.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Huobi kripto-tőzsdét is manipulációval vádolják

Sőt, a kriptoközösség a Huobi-t is hasonló manipulációs kísérlettel gyanúsítja. Egy, a Huobi tőzsdéhez kapcsolódó tárcacímről kiderült, hogy 10 000 ETH-t utalt át Binance és OKX letéti tárcákba nem sokkal az eszközpillanatfelvétel közzététele után.

huobi gate.io I Cryptofalka

Colin Wu blokklánckutató rámutatott az Etherscan-en a tranzakciókra, ami bizonyítja, hogy a Huobi a legutóbbi pillanatfelvételen 14,858 ETH-t mutatott ki, ami azóta a cikk írásának idejére 2,463.5 ETH-ra csökkent.

 

huobi gate.io I Cryptofalka

 

A Huobi még nem állt ki nyilvánosan a kriptoközösség által felhozott állításokkal szemben, a Gate.io alapítója, Lin Han felfedte az események általa látott oldalát. Han azzal érvelt, hogy a kérdéses pillanatkép október 19-én készült, két nappal a Crypto.com 320 000 ETH “véletlen” átutalása előtt.

Han továbbá megismételte, hogy a Crypto.com pénzeszközei a pillanatfelvétel közzététele után érkeztek, és megosztotta a vonatkozó bizonyítékot a közösség megelégedésére.

Közben a Binance alapítója, CZ is kommentálta a történéseket Twitter oldalán, miszerint “Ha egy tőzsdének nagy mennyiségű kriptót kell mozgatnia, mielőtt vagy miután bemutatja a letéteinek bizonyítására szolgáló tárca címét, az a problémák egyértelmű jele. Vigyázzatok magatokra! “

 

Összefoglalva

Az a lehetőség, hogy több kriptotőzsde együttműködött a befektetői pénzek manipulálása érdekében, arra kényszerítette a közösséget, hogy árgus szemekkel várja a hivatalos közleményeket az ügyben. Ahogy egyre több kriptotőzsde hozza nyilvánosságra a hidegtárolási adatait, a blokklánc technológia megváltoztathatatlan természete lehetővé teszi a befektetők és az éles szemű szkeptikusok számára, hogy elmerüljenek a tőzsdék működésének történetében.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.