Hathavi mélyponton az Ethereum tranzakciós díja

Szerző: | márc 10, 2022 | Kriptovaluta

Az Ethereum tranzakciós díja az utolsó hat hónapban mélypontra került. Elemzők szerint az NFT piac enyhülése állhat a háttérben.

 

Egyre olcsóbb az Ethereum tranzakciós díja

Az utóbbi időben úgy tűnt, hogy a “magas” és a “drága” jelzőket lehet az Ethereum tranzakciós díjához társítani. De az Arcane Research blokklánc-elemző cég új jelentése szerint a „hanyatlás” jelenleg jobb szó lehet. A cég legfrissebb jelentésében a CoinMetrics adatait elemezte annak kimutatására, hogy az Ethereum tranzakciós díjainak hétnapos átlaga a legalacsonyabb szinten van tavaly augusztus óta.

Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka

Forrás: laptrinhx.com

“Ha alacsonyabb díjakra várt, mielőtt tokeneket cserélne vagy NFT-ket verne, ez most jó alkalom lehet” – áll a jelentésben.
Ez nem jelenti azt, hogy most nagyon olcsó az átlagos felhasználók számára. Az Arcane a tokencsere költségét körülbelül 15 dollárra becsüli, ami még mindig jóval a 200 dollár alatt van, ami 2021 őszének nagy részében volt. (A wallet to wallet tranzakciók, amelyek az Arcane szerint egyszerűbbek, ebben az időben körülbelül 50 dollárba kerültek.) Talán nem meglepő, hogy a díjak csökkenése egybeesik a kriptoeszközök árának esésével; az Ethereum csereértéke közel 12%-ot esett az elmúlt héten és majdnem 15%-ot az elmúlt hónapban. 
 
Ethereum tranzakciós díj | Cryptofalka

Forrás: CoinMetrics

 
A CoinMetrics adatainak közelebbi megvizsgálása azonban azt mutatja, hogy az ETH-ban denominált tranzakciós díjak is hat hónapos mélyponton vannak. Ez a csökkenő érdeklődés vagy a skálázhatósági megoldások, például a rollup-ok és az oldalláncok megnövekedett megbízhatóságának kombinációja miatt csökken a hálózat iránti igény. Bizonyos esetekben a rivális hálózatok, például a Solana és az Avalanche is piaci részesedését növelte az Ethereummal szemben azáltal, hogy hasonló szolgáltatásokat kínálnak – decentralizált pénzügyeket (DeFi), játékokat és NFT-ket – sokkal alacsonyabb díjakkal és gyorsabb sebességgel.
 

Az NFT piac visszaesése is okozhatja a tranzakciós díjak csökkenését

A folyamatos díjcsökkenés másik oka lehet az NFT-k, a digitális vagy valós eszközökhöz kötődő blokklánc-alapú szerződések iránti érdeklődés csökkenése. Ezek a nem helyettesíthető tokenek (NFT), amelyek gyakran digitális művészet vagy gyűjthető tárgyak formájában jelennek meg, az Ethereum hálózatról származtak. Népszerűségük megnövekedett forgalmat eredményezett a hálózaton, amely úgy kezeli a keresletet és kínálatot, hogy kiszámítja a számítási költségeket minden egyes tranzakcióhoz, token cseréhez, aukciós licithez, és ezt Ethereum tranzakciós díj formájában továbbítja a felhasználónak.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
 
Az Ethereum egy hosszú távú javításon dolgozik, amely skálázhatóbbá tenné a hálózatot; az alapfejlesztők idén április és június között tervezik, hogy teljes mértékben áttérnek a PoS konszenzusra. Ha ez megtörténik, akkor továbblép a “shardok” létrehozásával, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több tranzakció történjen, és csökkenjen a torlódás.
 
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.