Sokkal gyorsabbá válhat az Ethereum hálózata

Szerző: | márc 13, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Az Ethereum alapítója szerint, a következő hónapokban érkező hálózatfrissítés akár 100 szorosra növelheti az Etehreum hálózat gyorsaságát. 

Az Ethereum skálázási problémái már régóta fennállnak, annyira túlterhelt már a hálózat, hogy a gas fee-k (tranzakciós díjak) az egekbe szöktek. Elsősorban a tavaly berobbant DeFi tér szembesült azzal, hogy mekkora hálózati díjakat kell fizetni egyes tranzakciókért. Az egyszerű felhasználónak is problémákat okozott, ugyanis, egy hétköznapi, apró utalás esetében is fennakadások adódtak, mind gyorsasági mind költségek téren.

 

Jöhet a 100x skálázhatóbb Ethereum hálózat

Egy podcastban Vitalik Buterin, Ethereum alapító, a hálózat fő kihívásairól beszélt. Különösen az 1. és a 2. réteg méretezési problémáit emelte ki

Vitalik Buterin I Cryptofalka

Forrás: www.cryptopotato.com

Buterin, az Ethereum jelenlegi skálázási problémáira jelentő megoldásról beszélt. A frissítés után lehetővé teszik a tranzakciók tárolását egy külön, erre kijelölt láncban, mielőtt az Ethereum main-netjét terhelnék az adatokkal. Ezt kifejezetten a skálázhatósági probléma megoldására tervezték. További kiegészítő megoldások lesznek az Ethereum 2.0 hálózathoz, a shardok, amelyek állítólag egy-egy réteg skálázhatóságát segíti. 

 

Mik azok a shardok?

Az összesített koncepció által előidézett 2. réteges megoldással szemben a shardok egy újabb integrált réteg a blokkláncon. Ez csak az Ethereum 2.0 elindításával válik élessé. A céljuk a meglévő blokklánc közvetlen javítása. Egy újabb csomópont réteg, ami leveszi a terhet egyes nagyobb csomópontokról. 

Etherum protokoll I Cryptofalka

Jelen esetben minden Ethereumon futó tranzakciót minden csomópontnak fel kell dolgoznia. A Shardok bevezetésévével ez annyiban változik, hogy a tranzakciókat a Shardok is segítenek feldolgozni, segítve a fő csomópontokat. A Shardok tartalmazzák a tranzakciós előzményeket is, így a fő csomópontoknak csak bizonyos adatokat küldenek át és nem az egész adatcsomagot. A fejlesztés azt sugallja, hogy ezzel a megoldással valóban gyorsabb lehet a hálózat.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka