Amit a tőzsdei kriptovaluta párokról tudni érdemes

dec 1, 2019 | 0 hozzászólás

Ebben a cikkünkben a különböző kriptovaluta párokról találhattok bővebb információkat. Ezek a párok a legtöbb tőzsdén megtalálhatóak. A két legismertebb kriptovaluta pár a BTC/USD(T) illetve a ALT/BTC kereskedési párok. Pl.: Binance, Kraken. Rajtuk kívül az Ethereum (ETH) és Binance Coin (BNB) elleni kereskedések említhetőek még, melyek számottevőbb forgalmat képesek generálni.

 

Stabilcoinok széles tárháza, USDT párok

A Binance kínálatában jelenleg 7 stabil coin található. Ezek a(z) USDT, BUSD, PAX, TUSD, USDC, NGN, USDS. A stabil coinok lényege, hogy értéke 1 az 1 arányban álljon a dollárral szemben. A leghíresebb stabil coin, a Tether, amely a Tron blokkláncán fut. Rengeteg ALT/USDT kereskedési pár található már tőzsdéken, és népszerű módszer azon kereskedők számára, akik USD portfóliójukat szeretnék növelni tevékenységükkel.

Másik lehetőségként ugye a Bitcoinjaink számát növelhetjük a kereskedéseinkkel, ebben az esetben azonban elég nagy volatilitásnak van kitéve a portfóliónk köszönhetően a Bitcoin néhol drasztikus mozgásának. USDT-ben mérve tehát stabilabban, dollárhoz igazítva mérhetjük a portfóliónkat. Említésre szorul a teljesség kedvéért pár Tether – Bitfinex botrány a múltból, melyek megrengették napokra a Tether árfolyamát is, azonban többnyire képes tartani magát az USD értékéhez képest.

Ha kriptovaluta tőzsdéken kereskedünk, akkor minden esetben a Bitcoin szeszélyeinek is ki vagyunk téve. Így van ez ALT/USDT és ALT/BTC kereskedési párok esetében is. Általában a nagyobb Bitcoin esések, vagy éppen emelkedések azonos irányba húzzák magukkal az ALT/USDT értékeket. Ezen a grafikonon az olvasható, hogy USDT ellenében kereskedtünk az Ethereummal, ami követte a BTC medve mozgását. 

btcusdtethusdt

BTC/USDT pár, valamint ETH/USDT a Binancen

 

Ugyanez a mozgás megfigyelhető az LTC/USDT páron is.

ltcusdt

BTC/USDT illetve, LTC/USDT pár Binancen

Érdemes tehát odafigyelni, hogy milyen BTC környezet mellett nyitunk USDT ellenében altcoin tradeket.
Általában a bevett szokás, hogy medve piacon a legbiztonságosabb az USDT párok shortolása, ugyanis ezáltal úgy növelheted a dollárjaid értékét, hogy közben az összes kriptovaluta azzal szembeni értéke esik.  Bika piacon, ha épp a Bitcoin mutat emelkedő trendet, vagy az altcoinok mutatnak emelkedést BTC párral szemben, akkor szintén kifizetődő lehet az ALT/USDT párok használata. Arra precedens viszont, hogy egyszerre emelkedjen a Bitcoin és az altcoinok Bitcoinnal szembeni értéke is, csak párszor volt a 2017 negyedik felében és  2018 első felében. Általában a BTC bika piac az ALT/BTC párok esésével jár, miközben az ALT/USDT értékek emelkedhetnek párhuzamosan a “királlyal”.
Természetesen akinek a fő célja, hogy dollár ellenében növelje a portfólióját annak ezt a kereskedési formát ajánlom, aki pedig BTC ellenében szeretné növelni a portfólióját, azoknak pedig a következőkre érdemes figyelniük.

 

ALT/BTC kriptovaluta párokokról

Manapság a traderek előszeretettel kereskednek az ALT/BTC kriptovaluta párokkal hála a tőzsdék széles kínálatainak. Viszont ennek az előnynek számtalan buktatója is lehet. Binancen jelenleg több száz alt coin található, amelyekkel kereskedhetünk. Mielőtt kereskedésbe lépünk érdemes megnézni, hogy mekkora a 24 órás kereskedése volume az adott páron. Egy kis likviditású alt coinba nehezebb belépni, illetve kilépni, ezt mindig tartsuk szem előtt!!

Kis kereskedési volume

Kis kereskedési volume

 

Említettem az előbb, hogy ritkán emelkedik együtt a Bitcoin értéke az ALT/BTC párok értékével. A BTC medve piac negatívan hat az ALT/BTC párokra, és együtt esnek az értékek, illetve a BTC bika piac is negatívan érinti az ALT/BTC párok grafikonját. Akkor legbiztonságosabb az altcoinokkal való kereskedés, mikor a BTC stabil, kisebb volatilitású, oldalazó mozgást hajt végre. Hektikus Bitcoin környezetben tehát nem biztonságis altcoin/bitcoin kereskedéseket nyitni.

ALT/BTC pár

ALT/BTC kriptovaluta pár

Ez a kép is azt bizonyítja, hogy az április elsejével kezdődő Bitcoin kitörés milyen negatív hatással volt az ADA/BTC grafikonra. Kifizetődő tud tehát az is lenni kereskedés szempontjából, ha erős Bitcoin emelkedés alatt shortoljuk az ALT/BTC párokat, így növelve a Bitcoinjaink számát, miközben annak dollárral szembeni értéke erős növekedést mutat. Kevés tér jut az altoknak a BTC uptrendek alatt, így nagyon kevés tud felmutatni közülük akkora vásárlóerőt ezekben a periódusokban, hogy az túl tudja szárnyalni a kripto piac császárának emelkedését. A stratégiánkat tehát  mindig érdemes a BTC környezethez igazítani!

 

Bitcoin trend ALT/USDT ALT/BTC
Bika Bika Medve
Medve  Medve Medve
Stabil Bika Bika

 

Ha további érdekességet szeretnél megtudni a kriptovaluta párokról, illetve érdekel a kereskedés, várunk a Slackes privát csoportunkban

 

A borítókép a https://cointelegraph.com/ tulajdonában áll.

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Cryptofalka Start cikkek

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig mélyebben megismerkedünk azokkal a...

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár magánszemélyként, egyéni vállalkozóként vagy céges...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a Bitcoin és hogyan működik?”. Egyszerűen...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az úgynevezett blokklánc technológiában van....

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre furcsának tűnhet a bányászat szó mindenki...

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését, piaci kapitalizációját figyelembe véve is...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.