A blokklánc technológiát választja a Volvo is az elektromos autói gyártásához

nov 7, 2019 | 0 hozzászólás

A Volvo november 6-án bejelentette, hogy az elektromos autóihoz szükséges akkumulátorainak nyomon követéséhez a blokklánc technológiát fogja használni a szállítmányozási láncában. (Az előző hónapban mutatta be a Volvo a teljesen elektromos hajtású XC40 Recharge modelljét) 

 

Blokklánc technológia, avagy a transzparens és megbízható adatok hálózata

A Volvo két akkumulátor beszállítójával is szerződést kötött arról, hogy a blokklánc technológiát használják a termékek nyomon követése érdekében. A két beszállító név szerint a kínai CATL és a dél-koreai LG Chem.

A Volvo így magyarázta az egyezséget:

A blokklánc technológia lehetővé teszi az adatok transzparens és megbízható forrását. Ez szignifikánsan növeli a nyersanyagok eredetének hitelességét, ugyanis utólag az alapanyag forrása már nem megváltoztatható a blokklánc technológia révén.

Volvo_XC40_Recharge

Forrás: https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volvo-reveals-xc40-recharge-first-full-electric-model

 

A megállapodás részeként a két beszállító fedezni fogja a Volvo akkumulátor szükségleteit az elkövetkező évtizedben, az új Volvo és a Polestar modellekhez is. Így elmondható, hogy a Volvo hosszú távon tervez a blokklánc technológiával!

 

Bizonyítottan konfliktusmentes övezetből származó nyersanyagok

A kezdeményezés segítségével a Volvo megpróbálja biztosítani és bemutatni, hogy az elektromos járműveinek akkumulátoraiban használt anyagokat a gyermekmunka előnyeinek kihasználása nélkül nyerik ki. Ez mellett szintén kiemelték, hogy ezek a nyersanyagok “konfliktusmentes” övezetekből származnak.

blokklánc technológia cobalt

Forrás: https://resourceworld.com/lithium-and-cobalt-stocks-hit-road-bump/

 

A Volvo Cars beszerzési vezetője, Martina Buchhauser így nyilatkozott:

A blokklánc technológia segítségével a beszállítóinkkal szoros együttműködést tudunk majd kialakítani. Így megtehetjük a következő lépést az ellátási lánc teljes nyomon követhetőségének biztosítása és a kapcsolódó kockázatok minimalizálása felé.

A szóban forgó blokklánc technológia tesztelése is megtörtént már a CATL beszállítónál, ezt a tesztet a Circulor és a software óriás Oracle végezte el még augusztusban. Az LG Chem egy másik megoldást használ a blokklánc technológia biztosítására. Ők a Responsible Sourcing Blockchain Network-öt az R3 blokklánc vállalatot és az IBM-et hívták segítségül ehhez a feladathoz.

A blokkláncon tárolt adatok tartalmazzák a kobalt eredetét, méretét, tömegét, a felügyeleti láncot is. Ez mellett biztosítják azt is, hogy az érintett szervezetek betartották-e a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által megfogalmazott irányelveket.

 

Nem a Volvo az egyetlen multi, aki a blokklánc technológiát választja

Korábban a héten a Coca Cola is úgy nyilatkozott, hogy a blokklánc technológiát fogja használni a logisztikai láncában a palackok hatékony nyomon követése érdekében.

blockchain_technologia_coca_cola

Egy Business Insideres cikk szerint a Coke One North America (CONA),  egy a német software gyártó, az SAP által fejlesztett blockchain technológiát használ. A CONA a Coca Cola IT témákkal foglalkozó tech cége, amely az üdítő óriás palackozásának informatikai hátterét biztosítja.

A jelentés szerint a CONA egy olyan blockchain technológia platformot irányít, amely több franchise felügyeletét is elvégzi, ezzel napi 160 000 megrendelést feldolgozva. Ez magában foglalja a termékek gyártásával, palackozásával és szállítmányozásával kapcsolatos tevékenységeket a Coca-Cola termékeiből.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Cryptofalka Start cikkek

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre furcsának tűnhet a bányászat szó mindenki...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a Bitcoin és hogyan működik?”. Egyszerűen...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését, piaci kapitalizációját figyelembe véve is...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az úgynevezett blokklánc technológiában van....

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár magánszemélyként, egyéni vállalkozóként vagy céges...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig mélyebben megismerkedünk azokkal a...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.