Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A blokklánc technológiát választja a Volvo is az elektromos autói gyártásához

A blokklánc technológiát választja a Volvo is az elektromos autói gyártásához

A Volvo november 6-án bejelentette, hogy az elektromos autóihoz szükséges akkumulátorainak nyomon követéséhez a blokklánc technológiát fogja használni a szállítmányozási láncában. (Az előző hónapban mutatta be a Volvo a teljesen elektromos hajtású XC40 Recharge modelljét) 

 

Blokklánc technológia, avagy a transzparens és megbízható adatok hálózata

A Volvo két akkumulátor beszállítójával is szerződést kötött arról, hogy a blokklánc technológiát használják a termékek nyomon követése érdekében. A két beszállító név szerint a kínai CATL és a dél-koreai LG Chem.

A Volvo így magyarázta az egyezséget:

A blokklánc technológia lehetővé teszi az adatok transzparens és megbízható forrását. Ez szignifikánsan növeli a nyersanyagok eredetének hitelességét, ugyanis utólag az alapanyag forrása már nem megváltoztatható a blokklánc technológia révén.

Volvo_XC40_Recharge Forrás: https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volvo-reveals-xc40-recharge-first-full-electric-model

 

A megállapodás részeként a két beszállító fedezni fogja a Volvo akkumulátor szükségleteit az elkövetkező évtizedben, az új Volvo és a Polestar modellekhez is. Így elmondható, hogy a Volvo hosszú távon tervez a blokklánc technológiával!

 

Bizonyítottan konfliktusmentes övezetből származó nyersanyagok

A kezdeményezés segítségével a Volvo megpróbálja biztosítani és bemutatni, hogy az elektromos járműveinek akkumulátoraiban használt anyagokat a gyermekmunka előnyeinek kihasználása nélkül nyerik ki. Ez mellett szintén kiemelték, hogy ezek a nyersanyagok "konfliktusmentes" övezetekből származnak.

blokklánc technológia cobalt Forrás: https://resourceworld.com/lithium-and-cobalt-stocks-hit-road-bump/

 

A Volvo Cars beszerzési vezetője, Martina Buchhauser így nyilatkozott:

A blokklánc technológia segítségével a beszállítóinkkal szoros együttműködést tudunk majd kialakítani. Így megtehetjük a következő lépést az ellátási lánc teljes nyomon követhetőségének biztosítása és a kapcsolódó kockázatok minimalizálása felé.

A szóban forgó blokklánc technológia tesztelése is megtörtént már a CATL beszállítónál, ezt a tesztet a Circulor és a software óriás Oracle végezte el még augusztusban. Az LG Chem egy másik megoldást használ a blokklánc technológia biztosítására. Ők a Responsible Sourcing Blockchain Network-öt az R3 blokklánc vállalatot és az IBM-et hívták segítségül ehhez a feladathoz.

A blokkláncon tárolt adatok tartalmazzák a kobalt eredetét, méretét, tömegét, a felügyeleti láncot is. Ez mellett biztosítják azt is, hogy az érintett szervezetek betartották-e a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által megfogalmazott irányelveket.

 

Nem a Volvo az egyetlen multi, aki a blokklánc technológiát választja

Korábban a héten a Coca Cola is úgy nyilatkozott, hogy a blokklánc technológiát fogja használni a logisztikai láncában a palackok hatékony nyomon követése érdekében.

blockchain_technologia_coca_cola

Egy Business Insideres cikk szerint a Coke One North America (CONA),  egy a német software gyártó, az SAP által fejlesztett blockchain technológiát használ. A CONA a Coca Cola IT témákkal foglalkozó tech cége, amely az üdítő óriás palackozásának informatikai hátterét biztosítja.

A jelentés szerint a CONA egy olyan blockchain technológia platformot irányít, amely több franchise felügyeletét is elvégzi, ezzel napi 160 000 megrendelést feldolgozva. Ez magában foglalja a termékek gyártásával, palackozásával és szállítmányozásával kapcsolatos tevékenységeket a Coca-Cola termékeiből.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.34% $62,838.72
Ethereum ETH -0.85% $3,066.06
BNB BNB -3.39% $536.89
Solana SOL -3.51% $133.2
XRP XRP -0.83% $0.4928
Dogecoin DOGE -3.53% $0.1539
Cardano ADA -0.89% $0.4519
Litecoin LTC 1.09% $79.09
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!