Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kínai Központi Bank megropogtatná a kínai tőzsdéket

Kínai Központi Bank megropogtatná a kínai tőzsdéket

A Kínai Központi Bank bejelentése után nem érezhetik magukat kényelmesen az illegálisan működő helyi tőzsdék. A bejelentés szerint a Központi Bank a továbbiakban is fenntartaná a tiltást. A Kínai Jegybank november 21-i közlemény szerint, lépéseket tesznek azon jogi személyek ellen, melyek kriptovaluta kereskedelemmel hozhatóak párhuzamba. Az esemény ugyanúgy közrejátszhat a héten történt Bitcoin esésben. 

 

Állítólagos razzia, piros az egész piac

A lépés válaszként fogható fel az egyre növekvő kereskedési aktivitásra Kínában. Kína ugyanis az elmúlt időszakban többször is nyilvánosan elkötelezte magát a blockchain technológia mellett, ami megnövelhette az emberek vásárlókedvét az országban illegálisan működő kriptovaluta váltókon. 

 A Kínai Jegybank ragaszkodik az ígéretéhez, miszerint szándékuk kiiktatni minden olyan kereskedési aktivitást, mely a törvénykezés hatálya alá esik. 

"Mihelyt fény derül ilyen aktivitásra, azonnal elmeszeljük, és megelőzzük, hogy ismét megtörténjen" - olvasható a közleményben.

Az utóbbi időben több pletyka is szárnyra kelt a szigorúbb fellépésről, razziákról a törvényesen működő kriptovaluta vállalkozások ellen. Csütörtökön a pletykák középpontjában az állítólagos rendőrségi fellépés állt, a Binance és a Bithumb kripto tőzsdék ellen, amit mindkét fél azonnal határozottan elutasított.


Coin 360 Coin 360



Mindenesetre a Központi Bank hozzáállása és a pletykák a nevesebb kripto tőzsdék elleni fellépésről,  nem tett jót az árfolyamnak, és egészen 7000-ig esett a Bitcoin árfolyama a héten, -15%-ra tanyázva jelenleg a heti nyitástól. Tegnapi cikkünkben mi is foglalkoztunk a piros kripto piaci héttel.

 

Központi Bank - A blockchain nem Bitcoin

Mindeközben a kínai Sencsen városa nyilvánosságra hozott egy kutatást, mely szerint nagyjából 39 kriptó tőzsét fenyeget a Központi Bank általi fellépés. Az ügyben megszólalt Changpeng Zhao a Binance CEO-ja is. Szerinte hosszútávon a piac hasznára válik a fellépés.

Legutóbbi közleményében a Központi Bank megerősítette, hogy továbbra is kedvezően állnak hozzá a blokklánc technológiához, ez azonban nem mondható el a kriptovalutákkal szemben. 

“A befektetőknek óvatosnak kell lenniük, hogy ne keverjék össze a kriptovalutákat a blockchian technológiával."

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.89% $64,854.18
Ethereum ETH 1.30% $3,100.68
BNB BNB 2.31% $560.19
Solana SOL 6.11% $144.99
XRP XRP 0.52% $0.5008
Dogecoin DOGE 2.11% $0.1529
Cardano ADA 2.91% $0.467
Litecoin LTC -1.26% $81.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!