Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kína miniszterelnöke felgyorsítaná  a blockchain adaptációt

Kína miniszterelnöke felgyorsítaná a blockchain adaptációt

Kína miniszterelnöke Hszi Csin-Ping felgyorsítaná a blockchain adaptációját az országban és az innováció fontos elemeként kezelné. Hszi a megjegyzést a Politburo pár biztossági ülésén tette október 24-én a blockchain trendekről. Mindeközben a Facebooknál félnek a hátrányba kerüléstől.

 

A blockchain adaptáció elősegíti az innovációt

Hszi hangsúlyozta, hogy az integrált blochckain technológia implementálása kulcsfontosságú az ország technológia innovációjának előremozdításához. Kijelentése szerint:

"Úgy kell kezelnünk a blockchaint, mint egy fontos áttörést a technológiában. Tisztáznunk kell a fő irányokat, emelni a befektetéseket, megérteni a kulcs technológiákat és segíteni kell előremozdítani a blockchain fejlesztését."

Hszinek a blockchain adaptációval kapcsolatos kijelentése ellenmegy Kína berendezkedésével a kriptovalutákkal szemben. A hatóságok az országban először az ICO-k betiltásával kezdték 2017-ben, amit gyorsan követett a kripto tőzsdék betiltása. Még arról is voltak tudósítások, hogy legalább egy kormány képviselet a kriptovaluta bányászatot is megtiltotta volna. 

libra_Cryptofalka

 

Élesedik a verseny Kína és Amerika közt

Az bizonyos, hogy az egyik kriptovaluta, melynek a promotálásával nem lesz gondja a kínai kormánynak, az a központi bank digitális valutája, a CBDC. A nyári tudósítások ellenére, melyek arról szóltak, hogy közeleg a CBDC kibocsátása, a Központi Bank hivatalos állítása szerint még nincs pontos terv arra nézve, mikor eresztik útnak kriptovalutájukat.

Mindeközben Zuckerberg már felhívta a figyelmet a kínai fölény térnyerésének a veszélyére a blockcain iparban. A Facebooknál  jelenleg is azon dolgoznak, hogy próbálják áttolni a Libra terveit az amerikai szabályozásokon.

"Kína gyorsan halad az ügyben, hogy hasonló ötletet promotáljon a következő hónapokban. Nem ülhetünk tétlenül és feltételezhetjük, hogy csak azért, mert jelenleg USA-é a vezető szerep a blockchain világban, az így is fog maradni további innováció megléte nélkül."

 

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.73% $67,478.06
Ethereum ETH -1.77% $3,776.29
BNB BNB -0.59% $596.26
Solana SOL 0.25% $168.79
XRP XRP 0.21% $0.5292
Dogecoin DOGE 1.48% $0.1657
Cardano ADA 0.66% $0.4582
Litecoin LTC 0.84% $83.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!