Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluta kereskedés - Nagy pirosban eddig a Bitcoin és az altcoinok

Kriptovaluta kereskedés - Nagy pirosban eddig a Bitcoin és az altcoinok

Megjelent a volatilitás a piacon és elérte az eladói hullám a kripto piacot. Kriptovaluta kereskedés szempontjából tehát a shortolóknak kedveztek. Rövid piaci körképünkben, megnézzük a heti lehetőségeket.

 

Hol lehet a Bitcoin támasz?

Korábbi cikkünkben utaltunk arra, hogy az árcsatorna ellenállásának érintése után tesztelheti újból a Bitcoin árfolyam a 8 ezres támaszunkat. Ez meg is történt, azonban úgy néz ki eddig, hogy a mai nappal le is törjük azt, és lentebbi támaszok után nézünk.

De hol lehet alja? Nyilván nem tudunk 100%-s jóslásokba bocsátkozni, de a jelzett árcsatorna alját érdemes figyelni, potenciális fordulási helynek. Ideális is lenne innen a fordulás. Ha sikerül a jövőben tiszteletben tartani a csökkenő árcsatorna határait, és fordulni az aljából, akkor változatlanul úgy tartom, hogy egészséges a Bitcoin formálódás hosszú távra. Habár június vége óta csökkenő árcsatornában halad a konszolidáció, de az árcsatorna jellege a korábbi emelkedéshez képest enyhén csökkenő, ami így egészséges visszahúzódásnak mondható.

Bitcoin konszolidáció Bitcoin konszolidáció


Jelenleg tehát a kereskedés a shortolóknak kedvez, de az árcsatorna alján figyelnék a lehetséges fordulásra. Long pozícióra azonban, maximum 9 ezer fölött gondolok egyelőre. Efölött tartom úgy, hogy mutattak eleget a vásárlók, ahhoz, hogy a 10 ezres rezisztenciát és az árcsatorna ellenállását támadjuk.

 

Mi a helyzet az altokkal ha kereskedés-re szánja magát az ember?

A kriptovaluta kereskedés nem csak a Bitcoinból áll. Egész sok alt coin esetében tér nyílt a medvék és a shortolók irányába. Elég, ha egy pillantást vetünk a coin 360 mai napi tényállására. Elég árulkodó. 

Coin 360 Coin 360


Ahogy a király húz lejjebb, úgy húzza magával lefelé a többi kriptovalutát, tehát az altokat. Pirosba borult a piac és láthatjuk, hogy nagyon kevés terület mutat zöldet, ami képes lenne ellent menni a Bitcoin-t ért eladói nyomással.
Általában így megy ez. Ha megjelenik a nagyobb volatilitás a Bitcoin piacán, az negatívan hat az altcoinok árfolyamára, produkáljon akár nagyobb emelkedést, akár nagyobb esést a BTC.
Kriptovaluta kereskedés szempontjából tehát ez annyit tesz, hogy érdemes rövid távú short lehetőségek után kutatni a piacon. Medve irányba mutató trendfolytató alakzatok keresésére célszerű fókuszálni, különböző zászlók és háromszögek formájában.
Hosszú eladási hullám érte eddig a piacot a héten, így illik pár nap konszolidációt hagyni a coinoknak, de aztán érdemes az előbb említett trendfolytatásokat valószínűsítő alakzatok után nézelődni a grafikonokon.
Long pozíciókra egyelőre nem érdemes spekulálni. A héten ért eladói nyomás után még nem igen körvonalazódnak a fordulások helyei, alj pontokra találgatni kereskedés során pedig igen rizikós. Jóval kevesebb esetben találja el az ember, főleg élesebb eladási hullám alatt, így tömören nem ajánlott.

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.02% $65,643.18
Ethereum ETH -3.51% $3,445.32
BNB BNB -1.62% $595.07
Solana SOL -7.57% $136.6
XRP XRP 0.30% $0.4926
Dogecoin DOGE -9.58% $0.1217
Cardano ADA -7.79% $0.3794
Litecoin LTC -5.89% $73.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!