Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Prioritást ad az Európai Unió új vezetése a kriptopénzeknek

Prioritást ad az Európai Unió új vezetése a kriptopénzeknek

Új vezetők vannak az Európai Unió intézményei élén, ennek köszönhetően egy héten belül rögtön két fontos nyilatkozat is született kriptopénz témában.

 

Támogat, de szabályozna az EKB elnöke

A CoinColors vette észre, hogy: Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) frissen megválasztott elnöke mindjárt az első parlamenti bizottsági meghallgatásán szóba hozta a kriptopénzek témáját. Ő figyelmeztette még az IMF vezérigazgatójaként 2017-ben a bankokat arra, hogy az alakulóban lévő digitális pénzek forradalma „internet jelentőségű” lesz.

 

europai unio Christine Lagarde Forrás: https://coinspectator.com/news/83902/bitcoin-the-next-big-thing-since-the-internet-itself-christine-lagarde

 

Sejteni lehetett, hogy EKB-elnökként sem lesz közömbös számára a kriptotéma – ez be is igazolódott. December 2-ai beszédében kifejtette, hogy az euróövezet gazdasági növekedése továbbra is gyenge, a világgazdasági kilátások pedig bizonytalanok.

„Az EKB monetáris politikájának kialakításához elengedhetetlen lesz az alapos elemzés és nyitottság”

– jelentette ki.

Lagarde beszédében kitért azokra a blokklánc-technológián alapuló kriptodevizákra is , amelyeket nagy technológiai vagy pénzügyi cégek támogatnak (lásd Facebook és a Libra). Itt kifejtette, hogy ezek csak akkor lesznek hasznosak, ha a kapcsolódó kockázatokat enyhíti a hatékony szabályozás és felügyelet.

„Az EKB ezért készen áll az együttműködésre minden hatósággal és bankkal, valamint továbbra is aktívan részt a központi bank digitális valutájának értékelésében” – hangzott el az elnökasszony beszédében.

 

Megszólalt az Európai Unió Tanácsa és a Bizottsága is

Néhány nappal később, december 5-én egy újabb bejelentés érkezett az EU-ból.

Két csúcsszerv, az Európai Unió Tanácsa (Miniszterek Tanácsa) és az Európai Bizottság minden korábbinál határozottabb bejelentést tett: közös sajtónyilatkozatban szögezték le, hogy egyértelműen szabályozni kell a kriptopénzeket, ezen belül is főleg az úgynevezett stabilcoinok működését.

 

europai unió_2 Forrás: https://btcmanager.com/european-union-formulate-strict-cryptocurrency-regulations-deter-terrorism-sponsorship/

 

„Az Európai Unióban egyetlen globális stabilcoinrendszer sem kezdheti meg a működését mindaddig, amíg jogi, szabályozási, felügyeleti problémák, valamint kockázatok merülnek fel azokkal kapcsolatban”

– jelentették ki. Azt is hozzátették, hogy egyértelmű jogi helyzetet kell kialakítani.

A CoinColors megjegyzi, hogy minden bizonnyal a Libra lehet a fő ok, mivel a Facebook kriptopénzét mostanában több támadás is érte EU-s szinteken, és egy közös állásfoglalás is be volt harangozva.

Ettől függetlenül a jelek azt mutatják, hogy nincs kategorikus elutasítás, hisz mindkét nyilatkozatból kivehető a konzultációra, együttműködésre irányuló törekvés. Hogy a gyakorlatban ez mit fog jelenteni, a következő hónapokban talán választ kapunk rá.

További részletek a két hírrel kapcsolatban a CoinColors oldalán.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.33% $66,803.65
Ethereum ETH 1.05% $3,236.76
BNB BNB 2.11% $610.59
Solana SOL 2.82% $159.43
XRP XRP 1.11% $0.5518
Dogecoin DOGE 0.52% $0.1617
Cardano ADA -2.44% $0.505
Litecoin LTC -0.92% $85.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!