A Tidal NFT-kel és okosszerződésekkel bővítheti a platformját

Szerző: | jún 30, 2021 | Kriptovaluta

Jack Dorsey és Jay-Z hangsúlyozta, hogy a Tidal várható új funkciói az alkotóknak adnak több kontrollt okosszeződésekkel, és NFT-kel.

 

HOGY LÁTJA JACK DORSEY ÉS JAY-Z A BLOKKLÁNC LEHETŐSÉGEIT?

Piaci részesedés terén a Tidal sokkal van lemaradva a vezető streaming szolgáltatásoktól, 2019-ben 166 millió USD bevétele volt, ugyanebben az évben az Apple és a Spotify, 2.8 és 7.44 milliárd USD-t tett zsebre. Ennek ellenére Dorsey és Jay-Z hisz benne, hogy az okosszerződésekre épülő jogdíj és analitikai eszközök kellően csábítóak lesznek az előadók számára, és a Tidal előrébb lép a rangsorban.

“Az volt számomra a legfurcsább, hogy megtekintések és más interakciók követésére szolgáló eszközök nagyon keveset tudtak segíteni az előadóknak abban, hogy átlássák amit csinálnak, vagy hogy jól informált döntéseket hozzanak. A helyzet még bonyolultabb, ha több bevételi forrás van, pl. turnézás, merch, vagy akár NFT-k. Szeretnénk az alkotók elé tárni minden információt mindenki számára érthető módon. Bárki elkezdhet önállóan alkotni a platformon.” – mondta Dorsey a Twitter és a Square CEO-ja.

tidal

“A továbbiakban abban a szellemben szeretnénk gondoskodni az előadók járandóságairól, ahogy azt az NFT-k valósítják meg legjobban.” – Jack Dorsey

Jay-Z kiemelte, hogy az okosszerződések nagyobb pénzügyi szabdságot adnak az előadóknak.

“Rengeteg kreatív módon lehet kampányokat indítani, és részt venni bennük. És az egész teljesen átlátható módon a blokkláncon zajlik, nincs jogi szöveg, ügyvédek, stb. A blokkláncon az okosszerződést megírhatom úgy, hogy pl. minden egyes eladásnál kapjak 10 vagy 30%-ot. Vagy akár beállíthatom, hogy 50%-ot az elsőnél, és 40%-ot utána.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A TIDAL és az NFT A ZENEIPARBAN

A Square Inc. idén márciusban egy 300 millió USD akvizícióval többségi tulajdont szerzett a Tidal szolgáltatásban. Az üzlet részeként a Tidal független vállalat marad a Square-en belül, a részvények továbbra is a Tidal cégre és üzletágra vonatkoznak. A platformot eredetileg 2015-ben vásárolta fel Jay-Z más előadóművészekkel közösen (Beyonce, Kanye West) 56 millió USD-ért. Jay-Z részesedése a Tidal-ből megmaradt, valamint csatlakozott a Square igazgatóságához.

nft music

Jay-Z jelenleg perben áll a Roc-A-Fella (RAF) Records társalapítójával, Damon Dash-el, aki a vád szerint megpróbálta Jay-Z első albumának (Reasonable Doubt) tokenizált változatát eladni egy NFT aukción. A tokenhez tartozott volna részesedés a szerzői jogokból. Egy new-yorki bíró befagyasztotta az értékesítést, mert a RAF panaszt nyújtott be június 18-án Dash ellen, mivel az album kizárólag a kiadó tulajdona, dash pedig átlépte a vállalaton belül a hatásközét az NFT piacra bocsátásával. Dash vitatja a felhozott vádakat, mivel állítása szerint ő csak a RAF-on belüli saját részét próbálta eladni. 

A probémát épp egy blokklánc megoldás, az NFT okozza, de ha a szerzők maguk birtokolják a dalaikat és digitális megfelelőjüket a kezdetektől, minden tulajdonjogról és ahhoz kapcsolódó jogokról való konfliktust is maguk az előadók előzhetnek meg.

Nagy Gábor

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.