Joe Biden a héten aláírja a végrehajtási rendeletet

Szerző: | márc 10, 2022 | Kriptovaluta

Újabb mérföldkőhöz közeledik az amerikai kriptovaluta szabályozás. Az, hogy erre miként fog reagálni a piac, még nem egyértelmű.

 

Cél: a kriptográfiai szabályozás előmozdítása

A Reuters hétfői jelentése szerint Joe Biden elnök állítólag a kriptovaluta politikáról szóló végrehajtási rendelet aláírására készül a héten. A jelentés szerint már szerdán megszülethet az a döntés, amely egy szabályozói felhatalmazással rendelkező személy kinevezését irányozhatja elő a kriptopiac felügyeletére.

A digitális eszközök piaci felügyeletének joghatósága továbbra is ott van a a szabályozók elméjében, akik alig várják, hogy beszüntessék a szabályozatlan részt az eddig hatáskörükön kívüli kriptovaluta kereskedési tevékenységnek tekintetében.

A múlt hónapban a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) elnöke Rostin Behnam azt mondta a szenátus bizottságának; Úgy tudja, hogy ügynökségét a kripto spotpiac szabályozásával akarják megbízni.

Joe Biden ezen a héten aláírja a végrehajtási rendeletet

Forrás:www.pymnts.com

A meghallgatás során Benhamet megkérdezték, hogy létre kell-e hozni egy vezető kriptográfiai ügynökséget, és azt mondta, hogy az ő ügynökségének, valamint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek meg kell osztania a felelősséget. Azt találgatták januárban különösen Michael Fasanello, a Blockchain Intelligence Group képzési és szabályozási igazgatója, hogy egy új személy több partnerügynökség feletti felügyeleti jogkört kaphat-e a közeljövőben.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Egységes rendszert szeretnének

Fasanello szerint ezek az ügynökségek közé tartozik a CFTC, a SEC, a Financial Crimes Enforcement Network és az Office of the Controller. Néhányan azonban, köztük a SEC biztosa, Hester Pierce, azt mondták, hogy egy új szabályozó hozzáadása a pénzügyi termékek már amúgy is „töredezett szabályozási rendszeréhez” nem lehet elsődleges prioritás. (Tehát valószínűleg egy már meglévő rendszerhez lesz hozzárendelve.) 

Joe Biden ezen a héten aláírja a végrehajtási rendeletet

Forrás:kfp.kaspersky.com

 

Az Egyesült Államokban a kriptovaluták szabályozása felgyorsult az elmúlt években. A tőzsdékre szigorúbb jelentéstételi követelmények vonatkoznak, illetve megindult a stable coinok (stabil érmék) ellenőrzése, amelyek értéke általában fiat valutához vagy árukhoz vannak kötve.

 

Összefoglalva

Egy egységesen szabályozott környezet új tőkeerős belépők kedvét hozhatja meg a kriptovalutákba történő befektetéshez. Az amerikai törvényhozók azt fogalmazták meg, hogy igyekeznek élhető szabályozást kialakítani. Ha ez így lenne, az akár új lendületet is adhatna a piacnak. Ugyanakkor tavaly az amerikai pénzügyminisztérium megkövetelte, hogy a magánszemélyek jelentsék a 10 000 dollárt meghaladó kriptotranzakciókat az Internal Revenue Service felé.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.