Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Legnagyobb ellenséged a kereskedés során: az érzelmeid

Legnagyobb ellenséged a kereskedés során: az érzelmeid

A kriptovaluta-kereskedés érzelmi hullámvasút lehet, különösen akkor, ha kezdő vagy a piacon. Bemutatunk néhány hasznos módszert arra, hogyan tartsd ezeket az érzelmeket ellenőrzés alatt, ezzel fokozva a kereskedéseid sikerességét.

A kriptopiac egy igazi érzelmi hullámvasút

Bár a kereskedés - függetlenül a piactól - maga is stresszes lehet, a kriptopiacok híresek volatilitásukról. Kiszámíthatatlanul mozognak, és minél alacsonyabb a választott kriptovalutáidnak a piaci kapitalizációja, annál kevésbé kiszámíthatóak a mozgások. Egyetlen Elon Musk-tweet is jelentősen megdobhatja a Doge árát, nem beszélve arról, hogy mi történik, amikor rossz hírek jelennek meg a sajtóban.

trading emotions Cryptofalka

Csak nézzük meg a FTX összeomlás utáni következményeket 2022 novemberében; a medvepiac több mint egy éve tart, és hirtelen összeomlott a második legnagyobb derivatív tőzsde. FUD terjed az iparágban, az emberek pánikszerűen adnak el és pénzt veszítenek. Ez egy tökéletes példa az érzelmek befolyására a kereskedésben, mert miközben azok, akik higgadtak maradtak ki tudták használni az alkalmat, és bevásároltak, míg mások menekültek.

Leggyakoribb érzelmek a kereskedésben: FUD, FOMO és kapzsiság

Ha sikeres akarsz lenni a kereskedésben, meg kell tanulnod kezelni az érzéseidet. A félelem, a kapzsiság és a FOMO felboríthatják a döntéshozatali képességedet, irracionális viselkedésre ösztönözve, ami sok pénzbe kerülhet.

Ez eszkalálódhat, ha olyan információkat keresel, amelyek megerősítik a már meglévő elfogultságodat, ahelyett, hogy a realitás talaján maradnál.

Az érzelmek kezelésével objektív helyzetbe hozod magad, és objektív elemzés alapján kereskedhetsz - ami pozitív hatással lesz a jövedelmezőségedre. Merüljünk el abban, hogyan tudod te is kezelni az érzéseidet, és fokozni kereskedési sikerességedet.

Ismerd fel az érzelmeid!

Az első lépés az érzelmek kezelése (és uralmára) felé az érzelmeid gyökerének felismerése, és megtanulni, mit jelentenek számodra. Például a félelem és a kapzsiság a leggyakoribb érzelmek a kereskedésben, és felelősek a legtöbb kereskedési hibaért.

A lemaradás félelme is gyakori, amikor egy valuta ára hirtelen rallyba kezd ezért belevásárolsz. Ilyenkor könnyen megeshet, hogy túl nagy kockázatot vállalsz.

crypto robot Cryptofalka

Hasonlóképpen, a kapzsiság gyakran akkor jelentkezik, amikor nyerő kereskedésben vagy, és jelentős profitot realizálnál - de még többet akarsz. Gyakran éppen ebben a pillanatban érdemes profitot realizálni, mivel a profitvesztés kockázata meghaladja a további nyereségek lehetőségét.

Alapvetően az érzéseid tanulmányozása és megértése jelentős információkat nyújt majd neked a piacról, olyan információkat, amelyeket kihasználhatsz, különösen akkor, ha figyelembe veszed, hogy a legtöbb ember ezt az érzést élheti meg a piacokon. Ideje legyőzni a versenytársakat!

A veszteség elkerülhetetlen a kriptokereskedésben

A kereskedési érzelmek gyakran közvetlenül összefüggenek a pénzvesztéssel, és jó okból. Ez a valószínűségek terepe, ami azt jelenti, hogy a veszteség elkerülhetetlen része ennek a "játéknak". Bizony, lehet olyan módon befektetni, ami viszonylag kockázatmentes, de mindig megvan a lehetőség arra, hogy veszítsünk.

Nem véletlen, hogy az egyik legjobb kereskedési tanács így hangzik: "ne fektess be többet, mint amennyit megengedhetsz magadnak elveszíteni". Ha kereskedsz vagy befektetsz, a legjobb döntés az, ha az elejétől fogva elveszített pénzként tekintesz a befektetett pénzedre. Amíg a pénz az tőzsdén van, azok csak számok a képernyőn.

A diverzifikáció csökkenti a kereskedési kockázatot

Bár a veszteség elkerülhetetlen része a kereskedésnek, tehetsz lépéseket annak érdekében, hogy csökkentsd a bukás valószínűségét. A pénzed szétosztásával több befektetés között az árvolatilitás hatásai kiegyenlítődnek.

trade emotions Cryptofalka

Például, ahelyett, hogy az összes pénzedet egyetlen coinba fektetnéd fontold meg, hogy több tételt is beleraksz a kosaradba. Vásárolj valamennyi Bitcoint, némi Ethereumot, és néhány más altcoint, amelyeket kedvelsz. Ez nem csak lehetővé teszi számodra, hogy diverzifikáld a portfóliód, hanem lehetőséget ad arra is, hogy kihasználd a különböző szektorok lehetőségeit.

Tartsd magad a tervhez befektetéseid során!

Gyakran előfordul, hogy lehangoltnak érzed magad, amikor egy pozíció ellened fordul. Tapasztalt kereskedők előkészületeket tesznek erre a forgatókönyvre, minden egyes kereskedésre készítve egy kereskedési tervet, amely meghatározza mind a belépési, mind a kilépési pozíciókat, valamint a gyakori hibákat.

Tervezz előre, így nem fogsz később kereskedési döntéseket hozni az érzelmek befolyása alatt. Mindössze annyit kell tenned, hogy ragaszkodsz a tervedhez!

Mielőtt bármely kereskedésbe belekezdesz, érdemes egy tervet készítened, lehetőleg olyat, amely nem csak belépési, profit realizálási (TP) és eladási (SL) szinteket tartalmaz. A megfelelő kereskedési terv többek között leírja a stratégiádat, a kockázatkezelést és a kereskedés során követendő szabályokat.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.89% $64,016.35
Ethereum ETH -0.47% $3,063.35
BNB BNB 1.03% $560.45
Solana SOL 0.29% $143.81
XRP XRP 3.93% $0.5143
Dogecoin DOGE 1.86% $0.1546
Cardano ADA 9.10% $0.497
Litecoin LTC 2.19% $82.56
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!