Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Óbudai és Corvinus egyetemeken is oktatjuk a Bitcoin kereskedést

Óbudai és Corvinus egyetemeken is oktatjuk a Bitcoin kereskedést

Több száz diáknak tartott a Cryptofalka szakembere oktatást a Bitcoin kereskedésről az Óbudai és a Corvinus egyetemeken is a héten. 👩‍🎓📚Tekintsd meg az egyetemen bemutatott prezentációt a Bitcoinról és a kereskedésről! ⤵️

 

2018 óta segítjük és oktatjuk a magyar kriptovaluta közösséget

A Cryptofalka csapatához igazán közel áll az oktatás és a tudás átadása az érdeklődők számára. 2018 óta készítünk oktatási anyagokat, útmutatókat, de a hazai egyetemeken is már több éve jelen vagyunk és oktatjuk a Bitcoin és a blokklánc innovatív világát. Ez a hét viszont azért is volt érdekes számunkra, ugyanis olyan még sosem volt, hogy egy napra több egyetemi meghívást is kapjunk és egymást érjék az egyetemi oktatásaink.

Ez is jól mutatja azt, hogy egyre népszerűbb a Bitcoin és a kriptovaluták témája, egyre több ember nyit az innováció felé. Az pedig, hogy az egyetemi értelmiség, valamint a diákok is érdeklődően és pozitívan állnak a kérdéshez szerintem szintén egy igazán említésre méltó dolog. Ugyanis az egyetemi kutatások és fejlesztések azok, amik sokszor új dolgokat találnak ki, amik később akár mindennapi életünk részévé is válhatnak. A kriptovaluta szkeptikusoknak pedig igazán elgondolkodtató az, hogy egy egyetem időt, munkát és pénzt szán erre az iparágra.

 

Óbudai Egyetem és a Bitcoin oktatás

Kriptovaluták és pénzügyi innováció címmel rendezett az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara egy előadássorozatot, ahova szakemberünket, Honti Rolandot is felkértek egy előadásra a Bitcoin és kriptovaluta kereskedés témájából. Az esemény az egyetem régi célját hivatott betölteni, miszerint "hozzuk haza a gazdaságot". Ennek célja a hamarosan munkába álló fiatalok képzése az innovatív és szakmai pénzügyi témákban is.

Sajnos az oktatási rendszer kötöttsége miatt limitáltan jut idő arra, hogy igazán új és forradalmi témákat oktassanak a diákoknak, de a hasonló sorozatokkal szeretnék elérni azt, hogy az egyetem nem csak a jelenre, de a jövőre is felkészítse az egyetemistákat.

OKEX_banner_Cryptofalka

Az egyetemi oktatók bevezetőiből pedig egyértelműen kiderült, hogy nem csak tanítják, de kutatják is a kriptovaluták és a blokklánc témáját az egyetemen. Egy potenciális jövőbeli meghatározó pénzügyi ágnak tekintik a kriptovalutákat, amit az egyetem felső vezetése is támogata. Ez a vezetői támogatás pedig egyértelműen érdeklődő fiatalok tömegével találkozik az Óbudai Egyetemen.

 

Közel 250 hallgató vett részt az Óbudai egyetem kriptovaluta rendezvényén

Talán mi sem mutatja jobban a téma és az előadássorozat sikerét, hogy közel 250 hallgató regisztrált az online megszervezett oktatásra. De nem csak a jelenlévők száma, hanem az oktatás során feltett kérdések is jól mutatták azt, hogy a fiatalok mennyire is nyitottak és érdeklődőek ez a téma iránt. Hiába, ők már tényleg a digitális kor gyermekei, akik számára egy digitális fizetőeszköz talán már közelebb is áll, mint a tárcánkban lévő papírfecni.

Az egyetem szervezői előtt pedig le a kalappal, ugyanis egy nagyon erős szakmai gárdát sikerült összehívniuk, aminek köszönhetően egy teljes egész napos rendezvényt tudtak szervezni a témából. Az oktatás programja a következő volt:

KOVÁCS LEVENTE,rektor
GARAI-FODOR MÓNIKA,dékán
CSISZÁRIK-KOCSIR ÁGNES,kutatási dékánhelyettes
VARGA JÁNOS,intézetigazgató-helyettes

Megnyitó

GÁL RICHÁRD Start-up tanácsadó 

Miért számít a blokklánc? 

CZEGLÉDI TAMÁS Founding MemberBlockchaineum Group 

Forradalom vagy reneszánsz 

HONTI ROLAND Cryptofalka alapító,
mérnök és technikai elemző 

Bevezetés a Bitcoin és kriptovaluta kereskedés világába 

PÁL ZSOLT egyetemi docens, Miskolci Egyetem 

 

Pénzmozgások blokkláncon innen és túl 

GLASER ANITA közgazdász, adótanácsadó,  
kriptovaluta adózási szakértő, 
Kriptoadozas.hu - társalapító 

 

Kriptopénzek + Adózás = Kihívás felsőfokon 

KALOCSAI KORNÉL blokklánc és kripto szakértő, 
Blockchain Magyarország Egyesület elnöke

Jön a kriptoeszközök szabályozott piaca - Egyébként ez jó nekünk? 

MILE DIÁNA kripto-jogi szakértő

Smart contract és a hagyományos szerződések összefüggései 

 

https://www.youtube.com/watch?v=LG3RtqddlVw

 

Corvinus Egyetem és a Bitcoin oktatás

A Budapesti Corvinus Egyetem diákjai sem először hallgatnak a Cryptofalka szakembereitől előadást a Bitcoin és a blokklánc világából. Szerencsére már korábban is volt lehetőségünk, hogy segítsük az egyetem munkáját ennek az új témának a bemutatásában. Az pedig igazán nagy örömünkre szolgált, hogy a pénzügyi téma egyik legnevesebb hazai egyeteme bizalmát adta a Cryptofalka szakembereinek és minket kértek fel erre a feladatra. Kockázatkezelés tantárgy keretein belül hallgathattak az egyetem diákjai egy több, mint 1 órás előadást a Bitcoin és a kereskedés világából.

Bemutattuk magának a pénznek a történetét, folyamatos fejlődését, valamint kézzel fogható példákon keresztül vezettük át a témát a digitális Bitcoin világára. Mi az a Bitcoin? Mi az érték a Bitcoin mögött? Miért éri meg kriptovalutákkal kereskedni? Talán ezek voltak a legfőbb kérdések, de mondanom sem kell, hogy a fiatal egyetemi hallgatók agya olyan, mint a szivacs. Meglepően hamar megértik és átlátják a témát.

 

Az előadás során bemutatott prezentációt itt tudjátok megtekinteni:

[pdf-embedder url="https://assets.cryptofalka.hu/uploads/2021/04/Bitcoin-es-kriptovaluta-kereskedes-20210419-I-Cryptofalka.pdf" title="Bitcoin és kriptovaluta kereskedés 20210419 I Cryptofalka"]

 

Úgy gondoljuk, hogy a két budapesti egyetem jelentősen feladta a leckét a hazai egyetemeknek és nagyon jó irányban haladnak afelé, hogy tényleg ne csak a múltra, jelenre, hanem a jövőre is felkészítsék a hallgatóságot. Le a kalappal előttük!

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.73% $69,744.14
Ethereum ETH -2.22% $3,694.99
BNB BNB 0.43% $615.25
Solana SOL -0.73% $178.44
XRP XRP -2.47% $0.5298
Dogecoin DOGE -1.78% $0.1641
Cardano ADA -4.47% $0.4787
Litecoin LTC -2.62% $86.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!