Kijuthat a Ledgerről a privát kulcsunk?

Szerző: | máj 17, 2023 | Kriptovaluta

Bár a frissítés opcionális, a Ledger-tulajdonosok még mindig nem tudják, hogy ez mit jelent a hardveres pénztárcavállalat biztonsága szempontjából.

 

Kiborította a Ledger Recover a közösséget

Egy vitatott új funkciót adtak hozzá a Ledger hardveres tárcákhoz. Kedd reggel a bejelentés miatt azonban felrobbant a kripto-twitter. A közösség több tagja, köztük tárca tulajdonosok is a közösségi médiában fejezték ki elégedetlenségüket.

Bár már hetekkel ezelőtt beharangozták az új funkciót egy Wired cikkben, a tegnapi megjelenés kihozta a tüzet a kriptoközösségből. A szóban forgó funkció a “Ledger Recovery”, egy személyi-alapú privát kulcs helyreállítási szolgáltatás, ami lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy közvetlenül a személyazonosságukhoz kötve készítsenek biztonsági másolatot a privát kulcsukról három különböző letétkezelőn keresztül. A szolgáltatás havi 9,99 dollárba fog kerülni.

Ledger I Cryptofalka

A seed phrase egy olyan szólista, amely a hardvertárcában lévő kriptopénz visszaszerzéséhez szükséges, ha az elveszik vagy ellopják. De a 12 szavas kifejezés – amely általában véletlenszerű szavakból áll – megjegyzése kihívást jelenthet. Ezért a legtöbb ember vagy leírja, vagy egy pendrive-on, vagy más tárolóeszközön tárolja.

Annak ellenére, hogy a vállalat határozottan kijelentette, hogy ez egy önkéntes szolgáltatás, és a felhasználók továbbra is saját maguk menthetik a privát kulcsokat, a Ledger-tulajdonosok továbbra is nyugtalanok, hogy ez mit jelent a hardveres pénztárcával foglalkozó vállalat biztonságára nézve.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Kijuthat a privát kulcsunk az eszközről?

A vállalat azt állítja, hogy nincs hátsó ajtó a készülékein, és hogy ez egy teljesen opt-in szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy ha a felhasználók nem jelentkeznek be, akkor ez nem lesz hatással a Ledger eszközeikre.

Nicolas Bacca, a Ledger társalapítója egy Twitter Space során beszélt több más Ledger-vezetővel együtt. Határozottan kijelentette, hogy “ez egyáltalán nem egy hátsó ajtó, mert semmi sem fog történni a beleegyezésed nélkül az eszközödön“. Azt is elmondta, hogy a frissítés nem növeli a Ledger pénztárcák támadási vektorait.

Ledger I Cryptofalka

Forrás: faregrana.com

A Twitteren azonban sok vita alakult ki arról, hogy már csak a szolgáltatásba való belépés lehetősége is saját biztonsági kockázatot jelent.

“A kód útvonala az interneten keresztül történő elküldéséhez az eszközödön lesz, akár beleegyezel, akár nem. A hackerek ezt kihasználhatják, és a szoftverhibák nagyobb valószínűséggel szivárognak ki. A Ledger üzleti pályája az ügyfelek biztonságának szándékos figyelmen kívül hagyása.” – írta egy Twitter-felhasználó.

A Solana társalapítója, Anatolij Jakovenko mérlegelt, mondván, hogy szerinte nem sok minden változott a Ledger eszköz birtoklásával kapcsolatban.

“Ha korábban bíztál bennük, hogy nem szivárogtatják ki a kulcsaidat, akkor most is bízhatsz bennük, hogy nem teszik meg, amikor ez a funkció ki van kapcsolva. Szerintem a támadási felület nagyjából ugyanaz”.

 

Bízzunk-e a Ledgerben?

A hardvertárcák olyan fizikai eszközök, amelyek biztonságos offline környezetben tárolják a privát kulcsokat. A Bitcoin-szakértők világszerte ezeket tartják a legbiztonságosabb megoldásnak a kriptodevizák védelmére. De amikor a kripto-letétkezelési lehetőségekről van szó, minden a személyes preferenciákon múlik. 

Ledger I Cryptofalka

Charles Guillemet, a Ledger technológiai igazgatója ma a Twitteren úgy fogalmazott, hogy “ez a frissítés például az édesanyámnak szól, akinek nem kényelmes a privát kulcsainak saját maga általi tárolása“, hozzátéve, hogy a cég “a biztonság és az önmegőrzés maxija“, és mindig is az lesz.

A kriptoközösség számos tagja úgy véli, hogy a Ledger legújabb helyreállítási funkciója rossz ötlet, és az időtlen mondás, miszerint “végezd el a saját kutatásodat“, úgy tűnik, jobban érvényesül, mint valaha.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.