Kínai Központi Bank megropogtatná a kínai tőzsdéket

Szerző: | nov 22, 2019 | Kriptovaluta

A Kínai Központi Bank bejelentése után nem érezhetik magukat kényelmesen az illegálisan működő helyi tőzsdék. A bejelentés szerint a Központi Bank a továbbiakban is fenntartaná a tiltást. A Kínai Jegybank november 21-i közlemény szerint, lépéseket tesznek azon jogi személyek ellen, melyek kriptovaluta kereskedelemmel hozhatóak párhuzamba. Az esemény ugyanúgy közrejátszhat a héten történt Bitcoin esésben. 

 

Állítólagos razzia, piros az egész piac

A lépés válaszként fogható fel az egyre növekvő kereskedési aktivitásra Kínában. Kína ugyanis az elmúlt időszakban többször is nyilvánosan elkötelezte magát a blockchain technológia mellett, ami megnövelhette az emberek vásárlókedvét az országban illegálisan működő kriptovaluta váltókon. 

 A Kínai Jegybank ragaszkodik az ígéretéhez, miszerint szándékuk kiiktatni minden olyan kereskedési aktivitást, mely a törvénykezés hatálya alá esik. 

“Mihelyt fény derül ilyen aktivitásra, azonnal elmeszeljük, és megelőzzük, hogy ismét megtörténjen” – olvasható a közleményben.

Az utóbbi időben több pletyka is szárnyra kelt a szigorúbb fellépésről, razziákról a törvényesen működő kriptovaluta vállalkozások ellen. Csütörtökön a pletykák középpontjában az állítólagos rendőrségi fellépés állt, a Binance és a Bithumb kripto tőzsdék ellen, amit mindkét fél azonnal határozottan elutasított.

Coin 360

Coin 360

Mindenesetre a Központi Bank hozzáállása és a pletykák a nevesebb kripto tőzsdék elleni fellépésről,  nem tett jót az árfolyamnak, és egészen 7000-ig esett a Bitcoin árfolyama a héten, -15%-ra tanyázva jelenleg a heti nyitástól. Tegnapi cikkünkben mi is foglalkoztunk a piros kripto piaci héttel.

 

Központi Bank – A blockchain nem Bitcoin

Mindeközben a kínai Sencsen városa nyilvánosságra hozott egy kutatást, mely szerint nagyjából 39 kriptó tőzsét fenyeget a Központi Bank általi fellépés. Az ügyben megszólalt Changpeng Zhao a Binance CEO-ja is. Szerinte hosszútávon a piac hasznára válik a fellépés.

Legutóbbi közleményében a Központi Bank megerősítette, hogy továbbra is kedvezően állnak hozzá a blokklánc technológiához, ez azonban nem mondható el a kriptovalutákkal szemben. 

“A befektetőknek óvatosnak kell lenniük, hogy ne keverjék össze a kriptovalutákat a blockchian technológiával.”

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka