Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kijuthat a Ledgerről a privát kulcsunk?

Kijuthat a Ledgerről a privát kulcsunk?

Bár a frissítés opcionális, a Ledger-tulajdonosok még mindig nem tudják, hogy ez mit jelent a hardveres pénztárcavállalat biztonsága szempontjából.

 


Kiborította a Ledger Recover a közösséget

Egy vitatott új funkciót adtak hozzá a Ledger hardveres tárcákhoz. Kedd reggel a bejelentés miatt azonban felrobbant a kripto-twitter. A közösség több tagja, köztük tárca tulajdonosok is a közösségi médiában fejezték ki elégedetlenségüket.

Bár már hetekkel ezelőtt beharangozták az új funkciót egy Wired cikkben, a tegnapi megjelenés kihozta a tüzet a kriptoközösségből. A szóban forgó funkció a "Ledger Recovery", egy személyi-alapú privát kulcs helyreállítási szolgáltatás, ami lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy közvetlenül a személyazonosságukhoz kötve készítsenek biztonsági másolatot a privát kulcsukról három különböző letétkezelőn keresztül. A szolgáltatás havi 9,99 dollárba fog kerülni.

Ledger I Cryptofalka

A seed phrase egy olyan szólista, amely a hardvertárcában lévő kriptopénz visszaszerzéséhez szükséges, ha az elveszik vagy ellopják. De a 12 szavas kifejezés - amely általában véletlenszerű szavakból áll - megjegyzése kihívást jelenthet. Ezért a legtöbb ember vagy leírja, vagy egy pendrive-on, vagy más tárolóeszközön tárolja.

Annak ellenére, hogy a vállalat határozottan kijelentette, hogy ez egy önkéntes szolgáltatás, és a felhasználók továbbra is saját maguk menthetik a privát kulcsokat, a Ledger-tulajdonosok továbbra is nyugtalanok, hogy ez mit jelent a hardveres pénztárcával foglalkozó vállalat biztonságára nézve.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Kijuthat a privát kulcsunk az eszközről?

A vállalat azt állítja, hogy nincs hátsó ajtó a készülékein, és hogy ez egy teljesen opt-in szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy ha a felhasználók nem jelentkeznek be, akkor ez nem lesz hatással a Ledger eszközeikre.

Nicolas Bacca, a Ledger társalapítója egy Twitter Space során beszélt több más Ledger-vezetővel együtt. Határozottan kijelentette, hogy "ez egyáltalán nem egy hátsó ajtó, mert semmi sem fog történni a beleegyezésed nélkül az eszközödön". Azt is elmondta, hogy a frissítés nem növeli a Ledger pénztárcák támadási vektorait.

Ledger I Cryptofalka Forrás: faregrana.com

A Twitteren azonban sok vita alakult ki arról, hogy már csak a szolgáltatásba való belépés lehetősége is saját biztonsági kockázatot jelent.

"A kód útvonala az interneten keresztül történő elküldéséhez az eszközödön lesz, akár beleegyezel, akár nem. A hackerek ezt kihasználhatják, és a szoftverhibák nagyobb valószínűséggel szivárognak ki. A Ledger üzleti pályája az ügyfelek biztonságának szándékos figyelmen kívül hagyása." - írta egy Twitter-felhasználó.

A Solana társalapítója, Anatolij Jakovenko mérlegelt, mondván, hogy szerinte nem sok minden változott a Ledger eszköz birtoklásával kapcsolatban.

"Ha korábban bíztál bennük, hogy nem szivárogtatják ki a kulcsaidat, akkor most is bízhatsz bennük, hogy nem teszik meg, amikor ez a funkció ki van kapcsolva. Szerintem a támadási felület nagyjából ugyanaz".

 

Bízzunk-e a Ledgerben?

A hardvertárcák olyan fizikai eszközök, amelyek biztonságos offline környezetben tárolják a privát kulcsokat. A Bitcoin-szakértők világszerte ezeket tartják a legbiztonságosabb megoldásnak a kriptodevizák védelmére. De amikor a kripto-letétkezelési lehetőségekről van szó, minden a személyes preferenciákon múlik. 

Ledger I Cryptofalka

Charles Guillemet, a Ledger technológiai igazgatója ma a Twitteren úgy fogalmazott, hogy "ez a frissítés például az édesanyámnak szól, akinek nem kényelmes a privát kulcsainak saját maga általi tárolása", hozzátéve, hogy a cég "a biztonság és az önmegőrzés maxija", és mindig is az lesz.

A kriptoközösség számos tagja úgy véli, hogy a Ledger legújabb helyreállítási funkciója rossz ötlet, és az időtlen mondás, miszerint "végezd el a saját kutatásodat", úgy tűnik, jobban érvényesül, mint valaha.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.28% $64,482.85
Ethereum ETH -4.27% $3,404.8
BNB BNB -4.64% $578.2
Solana SOL -8.56% $132.46
XRP XRP -6.76% $0.4794
Dogecoin DOGE -9.90% $0.1187
Cardano ADA -10.10% $0.3695
Litecoin LTC -7.97% $71.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!