A kriptopiac követi a részvénypiac emelkedését

Szerző: | máj 5, 2022 | Kriptovaluta

FED kamatemelése után a részvénypiac nagyjából 5, míg a kriptovaluta piac körülbelül 6%-ot erősödött az elmúlt 24 órában. 

 

Erősödött a kriptovaluta piac

A FED fél százalékponttal emelte a kamatokat. A kriptovaluta piaci közel 6%-ot erősödött 24 óra alatt, együtt a két legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kriptovaluta is, a Bitcoin és az Ethereum. A top 10 legnagyobb növekedése Cardano ADA-jának volt, amely 13%-os növekedést ért el. A BNB, az XRP, a SOL és a LUNA legalább 5%-os növekedést könyvelhetett el.

Kriptovaluta I Cryptofalka

Forrás: bitcoinist.com

 
A felfelé történő kiigazítás jól illeszkedik a Dow Jones Industrial Average és a technológiailag erős Nasdaq részvényeinek hozamaihoz, amelyek 2,8%-ot és 3,2%-ot erősödtek a kereskedés zárása előtt. A számokat mind a kripto-, mind a részvények esetében a legnagyobb befolyásoló tényező a Federal Reserve (FED) döntése, miszerint fél százalékponttal emelte a kamatot, ami 2000 óta a legnagyobb növekedés.
 
Amikor a FED kamatot emel, az megnöveli a pénzintézetek hitelfelvételi költségeit, aminek dominóhatása van egészen a magán fogyasztók hitelkártya kamatáig. Az általános elképzelés az, hogy lelassítsák vagy megfordítsák az infláció szintjét, a pénz drágításával.
 

Miért emelkednek mégis az árfolyamok?

A gyors válasz az, hogy sok befektető úgy gondolta, hogy a kamatemelés, bár nagy, de még nagyobb lesz. Alison Boxer közgazdász szerint a bejelentés fő híre az volt, hogy a FED elnöke Powell visszaszorította a 75 bázispontos emelést, amelyet a piacok elkezdtek beárazni. Sőt, bár a FED készen áll a további kamatemelésre az elkövetkező hónapokban, Powell jelezte, hogy a jövőbeni 0,75 százalékpontos emelés valószínűleg nem lesz terítéken.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
A bitcoint egykor az arany digitális alternatívájának tekintették, mivel ellenáll az inflációnak, jó értéktároló. De mostanában a kriptovaluta piac a hagyományos tőzsdékkel korrelál. Az Arcane Research múlt havi jelentése szerint a BTC és a Nasdaq közötti 30 napos korreláció 0,70 volt, ami a legmagasabb szint 2020 júliusa óta. A bitcoin korrelációja az arannyal eközben -0,45 volt. (A korreláció -1-től 1-ig terjedő skálán fut, az előbbi azt jelenti, hogy az eszközök ára teljesen ellentétes irányba, az utóbbi pedig azt jelenti, hogy párhuzamosan mozognak.)
 
A bitcoin árfolyamának mozgása szintén erősen korrelál a kriptovaluta piac többi részével. Bár a kripto piac ma emelkedett, az elmúlt hét napban többé-kevésbé változatlan maradt, 1800 milliárd dolláros piaci kapitalizáció mellett. És mint a technológiai részvények, amelyek idén egyre inkább rosszul teljesítettek, a teljes piaci kapitalizáció, amely az évet 2,2 billió dollárral kezdte, kétszámjegyű százalékkal csökkent.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.