Kriptovaluta kereskedés – Nagy pirosban eddig a Bitcoin és az altcoinok

Szerző: | nov 21, 2019 | Árfolyam elemzés

Megjelent a volatilitás a piacon és elérte az eladói hullám a kripto piacot. Kriptovaluta kereskedés szempontjából tehát a shortolóknak kedveztek. Rövid piaci körképünkben, megnézzük a heti lehetőségeket.

 

Hol lehet a Bitcoin támasz?

Korábbi cikkünkben utaltunk arra, hogy az árcsatorna ellenállásának érintése után tesztelheti újból a Bitcoin árfolyam a 8 ezres támaszunkat. Ez meg is történt, azonban úgy néz ki eddig, hogy a mai nappal le is törjük azt, és lentebbi támaszok után nézünk.

De hol lehet alja? Nyilván nem tudunk 100%-s jóslásokba bocsátkozni, de a jelzett árcsatorna alját érdemes figyelni, potenciális fordulási helynek. Ideális is lenne innen a fordulás. Ha sikerül a jövőben tiszteletben tartani a csökkenő árcsatorna határait, és fordulni az aljából, akkor változatlanul úgy tartom, hogy egészséges a Bitcoin formálódás hosszú távra. Habár június vége óta csökkenő árcsatornában halad a konszolidáció, de az árcsatorna jellege a korábbi emelkedéshez képest enyhén csökkenő, ami így egészséges visszahúzódásnak mondható.

Bitcoin konszolidáció

Bitcoin konszolidáció

Jelenleg tehát a kereskedés a shortolóknak kedvez, de az árcsatorna alján figyelnék a lehetséges fordulásra. Long pozícióra azonban, maximum 9 ezer fölött gondolok egyelőre. Efölött tartom úgy, hogy mutattak eleget a vásárlók, ahhoz, hogy a 10 ezres rezisztenciát és az árcsatorna ellenállását támadjuk.

 

Mi a helyzet az altokkal ha kereskedés-re szánja magát az ember?

A kriptovaluta kereskedés nem csak a Bitcoinból áll. Egész sok alt coin esetében tér nyílt a medvék és a shortolók irányába. Elég, ha egy pillantást vetünk a coin 360 mai napi tényállására. Elég árulkodó. 

Coin 360

Coin 360

Ahogy a király húz lejjebb, úgy húzza magával lefelé a többi kriptovalutát, tehát az altokat. Pirosba borult a piac és láthatjuk, hogy nagyon kevés terület mutat zöldet, ami képes lenne ellent menni a Bitcoin-t ért eladói nyomással.
Általában így megy ez. Ha megjelenik a nagyobb volatilitás a Bitcoin piacán, az negatívan hat az altcoinok árfolyamára, produkáljon akár nagyobb emelkedést, akár nagyobb esést a BTC.
Kriptovaluta kereskedés szempontjából tehát ez annyit tesz, hogy érdemes rövid távú short lehetőségek után kutatni a piacon. Medve irányba mutató trendfolytató alakzatok keresésére célszerű fókuszálni, különböző zászlók és háromszögek formájában.
Hosszú eladási hullám érte eddig a piacot a héten, így illik pár nap konszolidációt hagyni a coinoknak, de aztán érdemes az előbb említett trendfolytatásokat valószínűsítő alakzatok után nézelődni a grafikonokon.
Long pozíciókra egyelőre nem érdemes spekulálni. A héten ért eladói nyomás után még nem igen körvonalazódnak a fordulások helyei, alj pontokra találgatni kereskedés során pedig igen rizikós. Jóval kevesebb esetben találja el az ember, főleg élesebb eladási hullám alatt, így tömören nem ajánlott.

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka