A Litecoin végre elindítja a Mimblewimble frissítést

Szerző: | febr 2, 2022 | Kriptovaluta

2 év fejlesztés után a Litecoin elindította a várva várt Mimblewimble frissítést, mely megnyitja az utat a titkosított tranzakciók előtt.

 

A Mimblewibmle tovább javítja a Litecoin hálózatát

A Mimblewimble integrálása a Litecoinba, a Mimblewimble Extension Block (MWEB) lehetővé teszi a hálózat felhasználóinak, hogy a bizalmas tranzakciókat választhassák. Az MWEB vezető fejlesztője, David Burkett, akinek fejlesztéseit a Litecoin Alapítvány támogatta, elmondta, hogy a bővítés javítja a Litecoin versenyképességét és egy helyettesíthető valutává válhat, amelyet mindennapi tranzakciókra, bérkifizetésekre és akár ingatlanvásárlásra is lehet majd használni.

A Mimblewimble egy adatvédelemre erős hangsúlyt fektető decentralizált protokoll, amely a nevét a Harry Potter híres nyelvtörő varázsigéről. A protokoll rendelkezik egy titkosítási funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a tranzakciós információk elrejtését. Emellett keretet biztosít más blokkláncoknak, hogy a kriptopénzeik használhatóságát javítsák.

MimbleWimble I Cryptofalka

Forrás: https://blog.bitnovo.com

A Litecoin először 2019 októberében kezdett bele a Mimblewimble integrációjába. A hálózat 2020 októberében indította el az első Mimblewimble-teszthálózatát, Ez akkor történt, amikor az európai szabályozók – elsősorban az Europol – megkongatták a vészharangot az privacy coinok miatt. A némileg ellentmondásos privacy coinok anonimitást biztosítanak a küldő- és fogadófeleknek a blokkláncon. 

 

Adatvédelmi opt-inek jönnek a Litecoinba

Az adatvédelmi opt-inek jönnek a Litecoinba, még akkor is, ha a szabályozók továbbra is az anonimitást növelő protokollok ellen mennek. Az anonimitást hirdető és a digitális főkönyvi tranzakciókat elhomályosító privacy coinok egyre inkább a törvényhozók és hatóságok látókörébe kerültek.  2021 elején több tőzsde a szabályozási viták közepette lemondott a Monero (XMR), a Zcash (ZEC) és a Dash (DASH) vezető privacy coinok támogatásáról.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

Az anonimitás és a privát tranzakciók mellett a Mimblewimble technológiája nagy hangsúlyt fektet a helyettesíthetőségre és a skálázhatóságra – ezek olyan kulcsfontosságú jellemzők, amelyek jelenleg számos blokkláncból hiányoznak. A Litecoin Alapítvány úgy véli, hogy a Mimblewimble integráció hozzájárul majd ahhoz, hogy az LTC “egészséges pénzzé” váljon. Ez olyan stabil pénzekre utal, amelyek kevésbé érzékenyek az esetleges leértékelődésre és kevésbé kitettek a monetáris politikáknak

Annak ellenére, hogy a Litecoin az egyik legelső kriptovaluta volt, az évek során nehezen tudott az élvonalban maradni. Az LTC jelenleg a 21. helyen áll a piaci kapitalizáció rangsorában, 7,5 milliárd dolláros értékkel.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.