A magas infláció ellen Elon Musk a kriptot favorizálja

Szerző: | márc 15, 2022 | Kriptovaluta

Elon Musk a Twitteren osztotta meg gondolatait a kriptoval kapcsolatban. Kijelentette, hogy nem fogja eladni a digitális eszközeit.

 

Elon Musk is a kriptot preferálja az inflációs nyomás ellen

Musk, a Tesla vezérigazgatója ismét a Twitteren osztotta meg gondolatait a kriptoval kapcsolatban, és ígéretet tett arra, hogy “nem fogja eladni” a Bitcoin-, Ethereum- és Dogecoin-állományát. Musk a gondolatait egy az inflációt tárgyaló posztban tette közzé.

„A Tesla és a SpaceX a közelmúltban jelentős inflációs nyomást tapasztal a nyersanyagok és logisztikája terén” – írta Musk, miután megkérdezte követői véleményét a következő néhány évben várható infláció mértékéről.
Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója és jól ismert Bitcoin próféta is válaszolt Elon Musknak. Saylor természetesen arra számít, hogy a „készpénzből és értékpapírokból” a Bitcoin felé terelődik a tőke”.
 
Musk ezzel részben egyetértett, hozzátéve, hogy “általában jobb, ha fizikai dolgok, például ingatlan, részvények vagy digitális eszközök vannak a termelő cégek birtokában, amikor az infláció magas”. Továbbá kijelentette, hogy nem áll szándékában eladni a kriptoállományát. A MicroStrategy és a Tesla talán a legnagyobb cégek, amelyek Bitcoint tartanak a mérlegükben.

Bár Saylor cége sokkal agresszívebben vásárolt Bitcoint az elmúlt évben, a Tesla tavaly februárban 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba. Az elektromosautó-gyártó odáig ment, hogy elfogadta a Bitcoint fizetésre (amíg röviddel ezután meggondolta magát a Bitcoin körüli környezeti aggályokra hivatkozva).

 

40 éves csúcson az infláció

Bár Musk lehet az egyetlen vállalati vezérigazgató, aki a Dogecoin megtartását javasolja az emelkedő árak orvoslására, a cégek világszerte szorosan figyelemmel kísérik az infláció növekedését. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának jelentése szerint a fogyasztói árindex (CPI), a járművektől a tejtől a gabonafélékig és a ruházati cikkekig terjedő árukosár 40 éves csúcsát érte el a múlt héten. A 2021 februári árakhoz képest a legutóbbi adatok 7,9%-os ugrást jeleznek.
 
CPI index I Cryptofalka

Forrás: Bloomberg

 
Ukrajna orosz inváziója további nyomást gyakorol a gazdaságokra. A különféle globális szankciók próbálják ellehetetleníteni Oroszország pénzügyeit, ami a nyersanyagok és a benzin árának komoly megugrásához is vezettek. A szankciókat és az emelkedő inflációt is úgy jelölték meg, mint azokat a problémákat, amelyeket a deflációs eszközök, például a Bitcoin megoldani kíván. A Bitcoin hálózaton folyó tranzakciókat harmadik felek nem blokkolhatják, és a Bitcoin 21 milliós limitált kínálata azt jelenti, hogy korlátozott mennyiség létezik. 
 
Ennek ellenére a Bitcoin árfolyama oldalazik. Január eleje óta 44 000 és 39 000 dollár között mozog. Ez a tartomány még messze van a tavaly novemberben beállított 68 789 dolláros történelmi csúcstól.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.