A Tesla is beszállt a Bitcoin intézményi befektetői közé

Szerző: | febr 8, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Elon Musk tweetje után a Tesla 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba, ezzel a cég a Bitcoin intézményi befektetők élvonalába került. 

 

1,5 milliárd értékben vásárolt Bitcoint a Tesla

A Tesla, hétfőn kora délután komolyan megmozgatta Bitcoin árfolyamát! Ugyanis az Amerikai Tőzsdefelügyelethez (SEC) beadványt nyújtott be azzal a céllal, hogy mérlegéhez hozzáadta a Bitcoint. A majdnem 1,5 milliárd dolláros befektetésnek köszönhetően, percek alatt 3.000 dollárt ugrott a Bitcoin árfolyama és végül új, mindenkori csúcsot ért el, ami 44.850 dollár körül állt meg. 

Tesla Bitcoin befektetés chart I Cryptofalka

Forrás: https://www.bitstamp.net/

Elon Musk, a cég CEO-ja már régóta pozitívan beszél a kriptovalutákról. Miután a MicroStrategy dollármilliárdokat fektetett Bitcoinba, Musk figyelmét sem kerülte el. 

 

David Lawant, a Bitwise elemzője szerint a Tesla Bitcoin vásárlása nagyjából a bruttó készpénzállományának jelentős hányadát, 7,7%-át teszi ki.

A Bitcoin felkeltette a nagyvállalatok érdeklődését is. A Microstrategy múlt héten megrendezett Bitcoin-vásárló webes szemináriumára több ezer vállalkozás regisztrált.

A Tesla 1,5 milliárd dolláros Bitcoin befektetéséről szóló hírektől eltekintve a SEC-hez benyújtott jelentés azt is sugallja, hogy a Tesla megkezdi a Bitcoin elfogadását autóinak fizetéséül. A vállalat tartalékokat váltott Bitcoinra, nem valószínű, hogy a közeljövőben megválik a megvásárolt Bitcointól.

2021 januárjában frissítettük befektetési politikánkat, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsunk magunknak, hogy tovább diverzifikálhassuk és maximalizálhassuk készpénzünk hozamát, amely nem szükséges a megfelelő működési likviditás fenntartásához – áll a beadványban.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A cég 2020 végéig bruttó 19,4 milliárd dollárt, az adósság és pénzügyi lízingek nélkül nettó 9,8 milliárd dollárt nettósított. A közel 1,5 milliárd dolláros Bitcoin befektetéssel a cég élen jár az intézményi befektetők között. A Tesla újdonsült Bitcoin-kitettsége rövid távon meggyorsíthatja a kiskereskedelmi bevezetést is. 

 

Régi problémák a tőzsdéken

Elon Musk befektetésének köszönhetően, újra nagyobb érték áramlott a tőzsdékre. Miután a hír publikus lett, a főbb tőzsdék nem bírták a rohamot, skálázási problémával küzdöttek. Felhasználók számos tőzsdén megjelent problémáról számoltak be. 

CZ, a Binance tőzsde vezérigazgatója twitteren Elon Muskot hibáztatta:

A Kraken tőzsde is akadozott a nagy forgalom miatt. A felhasználók a twitteren panaszkodtak a leállások miatt:

Az üzemszünetek megint egy nagyobb pump & dump eseménynél jelentkeztek. Korábban is beszámoltunk már tőzsdei leállásokról nagyobb forgalomnövekedés alkalmával. Úgy látszik, ezek a hibák rendszeresek, egy-egy nagyobb forgalomnövekedés alkalmával mindig visszatérnek. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.