Mi köze Mark Zuckerberg kecskéinek a bitcoin árfolyamához?

Szerző: | máj 11, 2021 | Kriptovaluta

Mark Zuckerberg a Bitcoin nevet adta egyik új kecskéjének. Az emberek azonnal pletykálni kezdtek a Facebook BTC befektetéséről.

 

Zuckerberg Bitcoin nevű kecskéjével töltötte meg a híroldalakat

Mark Zuckerberg mindig is tudta, hogyan kell felhívni magára a figyelmet. S bár a Facebook alapításához vagy mondjuk a Cambridge Analytica botrányához képest eltörpül az eset, a jelenlegi Zuck hírek legalább a humorban erősek. Tegnap este ugyanis Mark Zuckerberg azt tette közzé saját profilján, hogy két új kecske büszke tulajdonosa lett. És a neveik? Na, itt jön az érdekesség: Max és Bitcoin névre keresztelte őket a Facebook-vezér.

Ennyi kellett a kriptoközösség szószólóinak, és azonnal el is indult a találgatás arról, hogy mi késztette vajon Zuckot arra, hogy ezeket a neveket válassza. Ő maga ugyanis nem sok magyarázatot ajánlott ezzel kapcsolatban – a képhez csak egyszerűen „A kecskéim: Max és Bitcoin” feliratot adta meg.

Twitteren azért rögtön elkezdtek ötletelni a képek és a névválasztás mögöttes tartalmáról. LilMoonLambo, aki csaknem 100 ezres követőbázissal rendelkezik Twitteren, például azonnal erre a következtetésre jutott:

„Van két hetetek arra, hogy annyit $BTC-t vegyetek, amennyit csak tudtok, mielőtt Mark Zuckerberg bejelenti az éves részvényes meetingen, hogy ő és a Facebook bitcoint vásároltak… A pump elképesztő lesz” – tette közzé.

Mi köze Zuckerberg kecskéinek a bitcoin árfolyamához?

 

A Tesla után a Facebook is Bitcoin vásárlásán gondolkodna?!

Másoknak azonnal a néhány héttel ezelőtti Elon Musk és Tesla bejelentés jutott eszükbe. (Amikor is a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoin befektetésének bejelentését követően a BTC árfolyam hirtelen megugrott.)

„Ha azt hitted, hogy az Elon Musk és Tesla pump valami volt, akkor készülj fel a Mark Zuckerberg Facebook pumpra,” – írta „Thinking Crypto”, egy másik jelentős influenszer a kriptovilágban.

Sokan azonban nem csak a Bitcoin nevű kecskére kapták fel a fejüket, hanem azonnal a Max-szal is elkezdtek kombinálni. Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital digitális alapkezelő társalapítója, például ezzel reagálta le a történteket:

„A kecskéi nevével azt akarja mondani, hogy egy bitcoin maximalista?”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Nem olyan biztos a Facebook és Zuckerberg bitcoin befektetése

Voltak azonban olyanok is, akik nem látták ennyire pozitív fényben Zuckerberg bitcoin névválasztását.

„Ezzel azt mondja, hogy bitcoin maximalistákat fog vacsorára megenni,” – írta Robert Leshner, a Compound Labs CEO-ja.

S bár főként izgalommal fogadták az emberek a kép megosztását, azért ez az utolsó komment is elgondolkodtató lehet. Zuckerberg ugyanis nem (csak) szeretettel nevelgeti kecskéit. Korábban nem más, mint Jack Dorsey Twitter-alapító volt az, aki a médiának mesélt arról, hogy Zuckerberg az egyik közös vacsorájuk során egy olyan kecskét tálalt fel neki, amit ő maga tartott és ölt meg. Sőt, Dorsey még azt is hozzátette, hogy ez nem egy egyszeri eset volt Zuck esetében: egy időben csak olyan húst evett Zuckerberg, amit ő maga ölt meg.

A Facebook állítólagos bitcoin eszközeiről már április végén is keringtek pletykák. Az első negyedéves kimutatások azonban végül arra mutattak rá, hogy jelenleg biztosan nem rendelkezik a cég a kriptovalutával.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

Mark Zuckerberg vagy az egyik legjobb troll jelenleg az interneten, vagy már tudatosan építi az utat a bitcoin befektetése (és egy rögtön utána következő pump) felé. Bármelyik okból is nevezte el kecskéit Maxnak és Bitcoinnak, a kriptoközösséget határozottan felrázta ezzel. Hogy ennek a vége egy többmilliárdos Facebookos bitcoin befektetés vagy egy kecskevacsora lesz… az még a jövő zenéje.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka