Mennyire ritka egy 28%-os csökkenés a BTC történelmében?

Szerző: | jan 14, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Mi történt a BTC árfolyamával, korrekció vagy összeomlás? Spoiler alert: a 28%-os áresés még a top 5 korrekcióban sincs benne.

A levegőben volt a BTC korrekció már hónapok óta. A hatalmas hype ami a kriptovalutát körülveszi, a túlvett RSI érték és számos jel utalt arra, hogy hamarosan korrigálhat a piac. A bika piac 8-9 hónapja tart, és maximum csak 2-4 ezer dolláros korrekciókat láthattunk eddig. A piaci korrekciók egészségesnek mondhatók, újj beszállókat teremtenek és stabilizálják a piacot. Ez volt az első nagyobb korrekció a 2020-2021-es BTC bika futás alatt. 

A hétvégi 28%-os BTC korrekció kifejezetten átlagosnak mondható a kriptovaluta történelmében. Nathaniel Whittemore, aki a The Breakdown Podcast műsorvezetője elmondta, hogy csak a 2016-2017 közötti időszakban összesen 6 árkorrekció volt látható ami nagyobb volt a mostani 28%-osnál. 

 

BTC korrekciók

2017-ben a BTC 1000%-os nyereség mellett emelkedett 20.000 dollárig. Több akadályt is legyőzött a BTC. 2017-18 között 5 nagyobb korrekció volt. Ezek egyenként nagyobbak voltak mint 28%.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Kritikus hangok

Amikor a BTC árfolyama korrigált majd 42.000 dollárról 30.000 dollárra, ahogy lenni szokott, újra előjöttek a kétkedők. Visszatért a Bitcoin volatilitásának ismert kritikája. Majd mikor az árfolyam gyorsan emelkedésnek indult, de 36.700 dollárnál ismét pattant lefelé, a kritikusok piaci manipulációra hivatkoznak. 

 

Összegzés

Aki régóta foglalkozik BTC vagy más kriptovalutákkal, esetleg hodler is, az tudja, hogy az ilyen események nem új keletűek. A bullish szakaszokon egyáltalán nem ritkák a 20-40%-os korrekciók. Az ilyen korrekciók tisztító jellegűek, a gyenge kezek elengedik a valutát, másoknak új belépési pontokat nyitnak. Tehát a bika piacnak nem feltétlenül van vége, nem biztos, hogy trendfordulás lesz. További korrekciókra lehet számítani, azért a komolyabb korrekciók nem 1-2 nap alatt szoktak lezajlani. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka