Metaverzum: A főnök figyel!?

Szerző: | aug 17, 2022 | Kriptovaluta

A metaverzum egyre többet kerül (és fog a jövőben is kerülni) a híroldalak képzeletbeli hasábjaira. Komoly tech cégek szánnak komoly erőforrásokat a virtuális világban való jelenlét kiépítésére. Nem csak játékra és szórakozásra, hanem munkára is fogható a metaverzum. De vajon mit szólnak ehhez a munkavállalók? Egy friss tanulmány alapján bemutatjuk!

 

Metaverzum: életünk a számítógépben

A közelmúltban tették közzé egy tanulmány megállapításait, amely azt hivatott vizsgálni, hogy miként vélekednek a munkavállalók a digitális világban való munkavégzésről. Az eredmény érdekes megállapításokat tartalmaz. Tegyük persze azt is hozzá, hogy még egy meglehetősen képlékeny és gyerekcipőben járó dologról van szó. Néhány éve még azt is elképzelhetetlennek tartottuk, hogy home officeból dolgozunk, zoomon keresztül veszünk részt értekezleteken vagy online hallgatják az iskolai oktatást a gyerekeink.

A szükség azonban nagy úr és a világ kénytelen kelletlen, de gyorsan beletanult az informatikai eszközök segítségével kialakított kommunikációs kapcsolatok kezelésébe. És ha már erre készen állunk, miért ne lehetne szintet lépni és a játékok világa mellett életünk egyéb tevékenységeit is a virtuális világba helyezni, legyen az akár munka vagy utazás. Erről szól a metaverzum.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Metaverzum: aggódó alkalmazottak

Bár kétségtelenül megvannak a metaverzumban való munkavégzésnek az izgalmas aspektusai is, azért a sokakban kételyek is ébredhetnek ezzel kapcsolatosan. Mert bár ez egy jó virtuális találkozóhely lehet az ország (vagy a föld) különböző pontjain távmunkát végző kollégáink számára, ám mégis lehetnek árnyoldalai. Az ExpressVPN közelmúltban megrendelt kutatása 1500 munkaadót és 1500 munkavállalót kérdezett meg a metaverzumban való munkavégzéssel kapcsolatban.

Mindkét oldal egyetért abban, hogy a technológiai fejlődés kedvező hatással van a termelékenységre és a munkavégzés hatékonyságára. Bár a videókonferencia eszközét még jónak tartják a kapcsolattartásra, a metaverzum kérdésében már jóval megosztottabbak a válaszolók. A munkaadók 17%-a, míg a munkavállalók 9-%-a tartja csak jó ötletnek a virtuális munkahelyeket. Míg a vezetők többnyire várakozással telve (66%) és optimistán (54%) tekintenek a metaverzum felé, addig a dolgozók számára szorongást, gyanakvást és zavart jelent mindez.

 

Metaverzum: megfigyelés

A legnagyobb félelem a megfigyeléssel függ össze és a számok alapján nem teljesen alaptalanul. Sokan úgy vélik, hogy a metaverzum szélesebb lehetőséget biztosít majd a vezetők számára, hogy megfigyeljék beosztottjaikat. A válaszadásban résztvevő főnökök 73%-a be is ismerte, hogy megfigyeli munkavégzés közben az alkalmazottakat. A munkahelyi megfigyelést illetően a leginkább három területtel kapcsolatosan vannak aggodalmaik. Egyfelől problémásnak látják a helyzetük követését, másrészt a monitorok tartalmának figyelését, illetve a munkavégzéssel töltött idő követését.

Metaverzum I Cryptofalka

Forrás: ExpressVPN

 

Ahogy említettük, ez a félelem megalapozott. Az ábrán látható, hogy a munkaadók milyen területek megfigyelését tartanák többé vagy kevésbé elfogadhatónak. Bár kétségkívül vannak a felsoroltak között ijesztőnek tűnő tételek is, azért azt is el kell ismerni, hogy a cégek jelentős része már most is méri például a számítógépeken végzett munkaidőt vagy készít éppen videófelvételt az értekezletekről.

Az meg már inkább emberi dolog, hogy a privátszféránk elleni inzultusnak fogunk fel mindenféle megfigyelést még akkor is, ha a távmunkában valamiféle ellenőrzés indokolt lehet és olykor pont a munkavállaló érdekeit szolgálhatja. Az viszont vitathatatlan és intő jelként is felfoghatjuk a fenti elemzést, hogy a metaverzumbeli munkakörülmények megalkotásánál ezekre a félelmekre is határozott és megnyugtató választ kell találni.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka