Mire képes csúcspont közelében a Chainlink?

Szerző: | nov 18, 2019 | Árfolyam elemzés

Szép áremelkedéseket tudhat maga mögött, és valósággal berobbant a crypto köztudatba a Chainlink névre hallgató projekt. Múlt heti cikkünkben már foglalkoztunk a Chainlink fundamentális oldalával, most  a technikai elemzés módszereivel vetünk egy pillantást a grafikonjára. 

 

Új ATH-t produkálhat a Chainlink

Napi ábrán fogjuk vizsgálni az eseményeket, BTC párral szemben. Érdekes ellenálláson az árfolyam. A korábbi ATH (all time high) szinteket támadjuk, így izgalmas hét elé nézhetünk. A célunk megvizsgálni, mit kell felmutatni az árfolyamnak ahhoz, hogy új csúcsban reménykedhessünk.

0,00036-on a kulcs ellenállás. Ez az ellenállás nagyjából lefedi a korábbi all time high-k, árfolyam csúcsok zónáját. 3 alkalommal támadtuk már az ellenállást, kisebb-nagyobb kitörésekkel az rezisztencia fölé, de eddig mindig elutasítás érte az ármozgást ezen a szinten. Most negyedjére próbálkozunk erőt gyűjteni, hogy új magasságokba küldjük az árfolyamot. 

 

Chainlink - BTC 1d

Chainlink – BTC 1d

 

Bizonytalan terep az ATH. A technikai elemzés a múltbéli tapasztalatokon alapszik, azonban az árfolyam csúcsok olyan helyre repítik az árakat, ahol korábban még nem jártunk. Így nem tudunk múltbéli eseményekre támaszkodni, tehát következtetni arra, hogy milyen szinteken érhet véget az új csúcspontokkal járó növekedés. Általában kerek számokra lehet gondolni következő ellenállásként, de összességében bizonytalan, hogy mikor jön el az a pont, amikor a többség elkezd eladni. 

 

Mi kell a vásárlóerő visszaigazolásához?

Nézzük tehát, mit kéne produkálni a Chainlink árfolyamnak ahhoz, hogy az új csúcspont kialakítására játszhassunk. Két fontos határra figyelek a grafikonon. Az egyik a 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) jelentette támasz, a másik a bika zászló ellenállása. 

A 10 EMA a rövid távú vásárlóerő jelenlétét fejezi ki a piacon. Ameddig az árfolyam, erről felfelé pattanva tud növekedni, addig erősnek mondható a vásárlói nyomás a piacon. A bika zászló rövid távon érvényesülő trendfolytató alakzat. A trendfolytató jellege abban az esetben érvényesül, ha sikerül kitörni az ellenállása alól. A kettő alkalmazása együtt a technikai elemzés során, népszerűnek mondható. 

Chainlink

Chainlink

 

A következő 1-2 napban meg is történhet a várt kitörés. Ameddig tartani tudja a napi árfolyam zárás a 10 EMA-s támaszt, addig eredményesen támadhatjuk a bika zászló ellenállását. Az alól kitörve pedig új ATH felé vehetjük az irányt. Lényegében bullish gyertya alakzat pattanásra várok a 10 EMA-ról a vásárlóerő visszaigazolásához. A gyertya alakzat zárását pedig a zászló ellenállása fölött keresem, így teremtve long lehetőséget.

 

Összefoglalva

Nehéz időszaka van az altoknak. A legtöbbjük 2018 tele óta lefelé szárnyal. Kivételt képez ez alól a Chainlink, ami ezzel bizonyította az erősségét egy elég széttépázott piacon. Többször is új csúcspontok kialakításán dolgoztunk egy nehéz évben, ami miatt kedvezőnek gondolom a hangulatot Linkkel szemben, így bármennyire is bizonytalan terep az új ATH lehetősége, keresni fogom a long pozíciók lehetőségét, megadva az esélyt a kitörésre. 

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka