A move to earn a fitnesz jövője?

Szerző: | máj 2, 2022 | Kriptovaluta

A STEPN korábbi sikere azt mutatja, hogy move-to-earn modell népszerűsége egyre növekszik. Vajon egy elhalványuló új trend van kialakulóban vagy ez a fitnesz jövője?

 

Az előzmények nagy sikert mutatnak

Az Axie Infinity úttörője volt a play-to-earn irányzatnak. A projekt olyan új Web3 alkalmazásokat inspirált, amelyek arra törekszenek, hogy a kereseti modellt a megfelelő ökoszisztémákra alkalmazzák. A legújabb projekt, amely csatlakozott a move-to-earn mozgalomhoz, a STEPN, egy Solana-alapú Web3-alkalmazás, ahol az NFT tornacipő tulajdonosai gyaloglás közben keresnek.

A STEPN beprogramozott néhány tényezőt, amelyek meghatározzák, hogy egy személy mennyit kereshet a cipőivel. A Green Satoshi Token (GST) a STEPN játékon belüli tokenje, amellyel jelenleg 6 dollár környékén kereskednek. Az elmúlt 30 napban a token szépen emelkedett, viszont adódik a kérdés, hogy ez a növekedés a jövőben is fenntartható-e?

Moove to eran modell, megvan a fitnesz jövője?

Forrás:blog.cryptostars.is

A move-to-earn jelenség érdekessége, hogy lényegében a P2E egy formája, mivel a fittséget egy digitális eszközön, a tornacipőn keresztül gamifikálta. Ez gyakorlatilag olyan, mintha mondjuk a futás maga játék lenne, a gép pedig a cipő. Függetlenül attól, hogy hogyan osztjuk fel, az NFT-tulajdonosoknak részt kell venniük az alkalmazás mechanikájában, hogy megkapják a jutalmukat.

Noha a STEPN komoly profitot gyűjthet a befektetők számára, máris egyre több versenytárs jelenik meg a szektorban. 2021-ben nagy divat volt a play to earn (P2E) játék, viszont most ez a mozgalom csupán árnyéka korábbi önmagának. Ez arra készteti a befektetőket, hogy megkérdőjelezzék az új trend fenntarthatóságát.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

A move-to-earn jövője

Továbbra is bizonytalan, hogy ezek az alkalmazások hogyan fogják felvenni a harcot a kiélezett versenyben, illetve, hogy mennyire képesek fenntartani egy egészséges árat, miután ezek az alkalmazások több millió felhasználót szolgálnak ki.  Mivel a legtöbb ilyen keresetszerzési célú alkalmazás tőkekövetelményt igényel, a felhasználóknak tisztában kell lenniük az ármozgással. Fontos figyelembe venni a növekedési lehetőségeket és számolni kell a piac telítődésével.

Moove to eran modell, megvan a fitnesz jövője?

Forrás:playtoearndiary.com

A fizikai térben való mozgás profitra váltása egyre nehezebbé válhat, ahogy az earn ökoszisztéma egyre népszerűbb lesz. Mivel egyre több felhasználó szeretné készpénzre váltani fizikai tevékenységét, ez hatással lesz a token árára, valamint növelheti a belépési árat is.

 

Összefoglalva

Elméletileg az ilyen alkalmazások célja az egészség és a jó közérzet központosítása, megőrzése. Álltalában itt inkább ügyes marketingről beszélhetünk, mintsem az applikáció használata közben történő valós értékteremtésről. Ezeknek a modelleknek a sikere azonban abból fakad, hogy ösztönzik, és gyakorlatilag megpróbálják befolyásolni a felhasználói viselkedést, új szokások kialakítása érdekében.

A tudomány jelenlegi állása szerint, a szokások könnyebben fenntarthatók belső személyes motivációk révén (amelyeket nehéz számszerűsíteni) és nem pedig külső jutalmakon dől el a siker. A címben feltett kérdést megválaszolva, valószínűleg nem a move to earn modell lesz a fitnesz jövője. Ugyanakkor a trenddel haladva rövid távon érdekes lehetőség lehet.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka