A németek majdnem felének már van kriptobefektetése

Szerző: | márc 26, 2022 | Kriptovaluta

A KuCoin kriptotőzsde által közzétett jelentés szerint a németek 44 százaléka motivált a kriptobefektetés iránt.

 

A németek elkötelezettek a kriptobefektetések iránt

Európa leggazdagabb országában egyre több befektető választja a kriptobefektetéseket. A KuCoin jelentése szerint Németország egyre jobban kriptobarát országgá válik. Figyelemre méltó, hogy a németek 44%-a „motivált a kriptovalutákba való befektetésre, hogy a pénzügy jövőjének része lehessen”, míg a német kriptobefektetők több mint harmada, vagyis 37%-a „már több mint egy éve kereskedik kriptovalutákkal”. 
 
Német kripto I Cryptofalka

Forrás: awstrust.com

“A kriptovaluták nagy népszerűségnek örvendenek különösen a fiatalabb generáció körében. Ők inkább önállóan gyűjtenek nyugdíjra és kriptovaluták használatával diverzifikálják megtakarításaikat.” -jelentette ki a Johnny Lyu, a KuCoin vezérigazgatója
Lyu azt is hozzátette, hogy „a németek körében a kriptovaluták iránti nagy kereslet ellenére az országnak még nincs olyan konkrét szabályozása, amely egyértelműen szabályozná a digitális pénz használatát”. Németország volt az első olyan ország, amely felismerte, hogy a bitcoin „érték lehet”, és „pénzügyi eszközként” minősíthető. A helyi szabályozó eddig csak “némi sikert ért el a kriptográfia szabályozásában”, azonban Németország volt az első ország világszerte, amely blokklánc-stratégiát fogadott el.
 
Florian Döhnert-Breyer, az F5 Crypto ügyvezető igazgatója szerint Németország példakép más uniós országok számára, amelyek lakossága általában nyitottabb a hosszú távú befektetésekre. Továbbá: “Németországnak az EU legnagyobb országaként, amely köztudottan kockázatkerülő, különleges szerepe van.”
„Különösen biztató a kriptoval kapcsolatos érdeklődő nők nagy száma, mivel ez a célcsoport átlagosan kevésbé aktív a pénzügyi piacon (például tőzsdén).”
Német kriptobefektetők I Cryptofalka

Forrás: Triple-A

 
Katharina Gehra, az Immutable Insight vezérigazgatója és társalapítója szintén foglalkozik a kriptobefektetők változó demográfiájával:
A fiatalabb demográfiai adatok önirányítóbb és részvényközpontúbb befektetési stílust mutatnak, és általában sokkal jobban tudatában vannak az inflációs kockázatoknak. ”
A jövő azonban továbbra is bizonytalan, különösen a szabályozási környezetet illetően, ugyanis „a BaFin (Németország Szövetségi Pénzügyi Felügyelete, amely a kripto szabályozásáért felelős) állandó jelleggel figyelmezteti a befektetőket a kockázatokra. Egyébként nemrég zöld utat adtak a neobank N26-nak, hogy 2022-ben beindítsa a kriptokereskedést.
 
 

A kriptobarát stratégia folytatódni fog Németországban

Döhnert-Breyer, az F5 Crypto ügyvezető igazgatója „biztos abban, hogy Németország továbbra is követni fogja a kripto-barát törvénykezést”. Ezt a kijelentését a BaFin közelmúltbeli lépéseire alapozza, ugyanis a hatóság letétkezelési engedélyt adott a Coinbase németországi ágának és bitcoin-alapú biztonsági tokeneket engedélyezett. Előfordulhat, hogy Németország nem rendelkezik olyan egyenlő feltételekkel, mint Svájc és az Egyesült Királyság – mondta Katharina Gehra, az Immutable Insight vezérigazgatója – de van némi mozgás a jogalkotási oldalon.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
„Tavaly Németország megtette az első hivatalos lépést a kriptobefektetések elfogadása felé azzal, hogy jóváhagyott egy speciális alapot a digitális eszközökbe történő befektetésre. Úgy gondolom, hogy az ország kedvező légkört teremt a kripto-felhasználók számára.” -nyilatkozta Johnny Lyu, a KuCoin vezérigazgatója

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka