Bitcoin és kriptovaluta ETP jönne végül Németországba?

Szerző: | júl 15, 2021 | Kriptovaluta

A 21Shares befektetési termék-kibocsátó partnerséget kötött a vezető online német brókercéggel, a Comdirectel, hogy a kriptovalutában tőzsdén forgalmazott termékeket vagy ETP-ket kínáljon ügyfeleinek.

 

Mi az a kriptovaluta ETP?

A tőzsdén forgalmazott termékek (exchange trade product, ETP) olyan értékpapír-típusok, amelyek nyomon követik az alapul szolgáló értékpapírokat, indexet vagy más pénzügyi eszközöket. Az ETP-kel a részvényekhez hasonlóan tőzsdéken kereskednek, ami azt jelenti, hogy áraik napról napra ingadozhatnak. Az ETP-k árai az általuk követett mögöttes befektetésekből származnak.

kriptovaluta ETP I Cryptofalka

Forrás: https://crypto-economy.com/

A kriptovaluta ETP egy olyan pénzügyi termék, amely az adott kriptovalutának, vagy kriptovaluta kosárnak követik az árfolyamát a hagyományos tőzsdéken szabályozott módon. 

 

Németországba jöhet az első európai kriptovaluta ETP

A 21Shares és a Comedirect partnersége azt jelenti, hogy a Comdirect közel 3 millió ügyfele képes lesz integrálni a fizikailag támogatott kriptovaluta ETP-ket a megtakarítási számlájukra. A 21Shares azt állítja, hogy ez az első ilyen lehetőség, amikor a befektetők kriptográfiai kitettséget szerezhetnek megtakarítási számláikon.

Kriptovaluta I Cryptofalka

Forrás: https://www.blockchainwg.eu/

Marco Infuso, a 21Shares ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az új termékkínálat lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a kriptovalutát beépítsék nyugdíjazási terveikbe, és segítséget nyújt azoknak a befektetőknek is, akik a Bitcoinba (BTC) vagy más kriptovalutába fektetnének.

“Az emberek szeretik eldönteni, hogy mibe fektessenek nyugdíjas éveikre. Ez a gondolat keltette életre ezt a projektet is.” – mondta, majd hozzátette: „Ez nagyon izgalmas minden olyan befektető számára, aki gondolkodott a Bitcoin vásárlásán, de nem kínálkozott még megfelelő lehetőség.

A részvények és más kriptográfiai eszközökkel foglalkozó cégek azon dolgoztak, hogy a digitális eszközöket integrálják a hagyományos pénzügyi szférába, kriptovaluta ETP-t hozzanak létre. A Bitcoin vagy más kriptovaluta ETP-k népszerű lehetőségnek bizonyultak azoknak a befektetőknek, akik alternatív kitettséget keresnek a kriptopénzek iránt.

A 21Shares Amerikában is létrehozná egy kriptovaluta ETP-t, múlt hónapban a társaság összefogott az Ark Invest eszközkezelővel, hogy megvalósítsák a projektet. Bár az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (FED) még nem hagyta jóvá a Bitcoin ETP-t, Todd Rosenbluth szerint a szabályozók a következő néhány évben meghozhatják a megfelelő szabályokat, hogy létrejöjjenek ezek a projektek. Az ETF és ETP befektetési alapok kutatásának vezetője úgy véli, hogy egy amerikai Bitcoin ETF-t akár 2023-ig jóváhagyhatnak.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka