Az NFT piac visszatérhet a pályára

Szerző: | máj 9, 2022 | Kriptovaluta

Az NFT piac visszatérhet a pályára a Moonbirds és a Solana NFT-nek köszönhetően. Az érdeklődés újra töretlen, ugyanis friss vásárlóerő jelent meg.

 

Friss vér, új lendület az NFT piacon

A február közepén kezdődött hathetes “lehűlési időszak” után a nem helyettesíthető token (NFT) piac egész áprilisban újra felélénkült. A népszerű Moonbirds NFT kollekció és a Solana (SOL) alapú NFT-k iránti kereslet növekedése volt az elsődleges hajtóerő.

Az NFT piac a történelem során harmadszor jegyzett 6,3 milliárd dollár havi kereskedési volument áprilisban. Ez nagyságrendileg 23%-os növekedés márciushoz képest.

Egy 1 000 elkötelezett NFT gyűjtőből és művészből álló kollektíva, a Moonbirds járult hozzá a legnagyobb mértékben az NFT-piac fellendüléséhez. Közel 500 millió dolláros kereskedést generált ez idő alatt a csapat. A Moonbirds, a sikeres technológiai vállalkozó, Kevin Rose PROOF Collective első NFT-bedobása.

Az NFT piac visszatérhet a pályára

Forrás: www.coindesk.com

Május elején a Moonbirds a tizenegyedik legtöbbet forgalmazott NFT kollekció volt. Ezzel a teljesítménnyel meghaladott olyan figyelemre méltó projekteket, mint a Meebits, a Doodles és a Cool Cats. Noha a projekt körül némi vita alakult ki, a pixeles baglyok iránti kereslet továbbra is nagyon erős maradt. Így a kollekció minimális ára 28 ETH (81 944 USD). Ez a cikk megírásának pillanatában 29 653 812 Ft minimális beszállóárat ad a kis baglyokért.

A másik fő hajtóerő a Solana alapú NFT-k iránti kereslet megugrása volt. A DappRadar adatai szerint a Solana NFT-k kereskedési volumene 91%-kal nőtt, ami a havi összevetésben nézve, közel 300 millió USD árbevételt eredményezett. Ráadásul még a Solana NFT-k átlagos eladási ára 350 USD-vel nőtt.

A Solana-alapú kollekciók, mint például a DeGods és az Okay Bears, 44 millió USD, illetve 23 millió USD kereskedelmi tevékenységet regisztráltak, így áprilisban bekerültek a 30 legkeresettebb NFT-kollekció közé. A Solana NFT-k iránti kereslet megugrása nem meglepő, miután a nagy NFT-piac, az OpenSea támogatta a Solana blokkláncot, a Solana NFT-k fellendülését várták.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Már NFT bull run-ról beszélnek

“A Solana NFT bull run részben a hálózat OpenSea-val való integrációjának tudható be, mivel a vezető NFT piac exponenciálisan növeli ezen NFT-k láthatóságát” – mondta DappRadar.

Ezenkívül április 30-án megindult a Yuga Lab Otherdeed NFT-je. A cég közelgő metaverzumában, az Otherside-ban lévő telkek okirataként működik. Ez az egyik legnagyobb és leginkább várt NFT az elmúlt időszakban. A kollekció több mint 340 millió dollárnyi APE-et hozott. Ugyanakkor az általa kirobbantott hatalmas ETH gas fee (ETH-ben kell tranzakciós díjat fizetni az NFT megvásárláshoz) közel 4,5 millió dolláros többletkiadást, valamint több mint 55 000 ETH égetést eredményezett.

Eközben más fronton is megindult az NFT piac integrációja; A nagy kriptotőzsde, a Coinbase tweet-ben közölte, hogy megnyitotta NFT piacterét minden felhasználó számára.

Összefoglalva

Az NFT iránti kereslet újra rekord szinteket ér el. A Coinbase NFT piaca eddig kicsit talán lassan indul be, mivel a Dune Analytics adatai szerint a Coinbase NFT összesen 150 tranzakciót jegyzett szerdán, csütörtökön pedig eddig csak 56-ot. Ezzel szemben az OpenSea 47 213-mal és a LooksRare 852-vel ment csütörtökön. Az USD mennyiségét tekintve a Coinbase NFT szerdán 74 736 USD-t jegyzett, ami messze elmarad az OpenSea 141 millió USD és a LooksRare 69,4 millió USD bevételétől. A számok alapján még van tér a fejlődéshez. A nyitás mindenesetre örömteli hír. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka