Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Sotheby's aukció: Az első vers, ami bitconért kelt el

Sotheby's aukció: Az első vers, ami bitconért kelt el

Sotheby's árverésén debütált a 'Cord' című vers, méghozzá a Bitcoin Ordinals technológia segítségével, új korszakot nyitva a művészetben.

Az úttörő Ordinals vers: a digitális aukció új korszaka

A digitális és hagyományos művészet találkozásának legújabb mérföldköve Ana Maria Caballero "Cord" című verse, amely múlt héten tárult a közönség elé a Sotheby's árverésén. 

A vételár nem mindennapi volt: a vers 0,28 Bitcoinért, azaz körülbelül 11 430 dollárért cserélt gazdát a Bitcoin Ordinals rendszeren keresztül. Az esemény jelentősége abban rejlik, hogy a "Cord" az első olyan egyedi vers, amit a 280 éves múltra visszatekintő Sotheby's árverezett el, könyvek és kéziratok nélkül.

A költészet újraértékelése: Caballero művének hatása

Caballero műve nemcsak az aukciók számára újító, hanem a költészet világában is jelentős mérföldkő. Az esemény egyedülálló lehetőséget kínált arra, hogy felhívja a figyelmet az írott költészet értékére. Továbbá, a vers a hamarosan megjelenő "Mammal" című kötet része, ami további érdeklődést keltett a költő munkássága iránt.

A Bitcoin Ordinals rendszer népszerűségének növekedése a "Cord" árverésével újabb lendületet kapott, amely hangsúlyozza a digitális művészet és az írott szó ötvözésének lehetőségét. A "Cord" sikerének hatására más művészek is felkarolták ezt a platformot, például a "Natively Digital" gyűjtemény részeként, ahol egyes műalkotások, mint például a "Quantum Cats" gyűjtemény darabjai, elképesztő összegekért találtak gazdára.

A művészet és technológia szimbiózisának jövője

Ana Maria Caballero karrierje több elismeréssel büszkélkedhet, és 2021-ben indította útjára a Verseverse nevű digitális költészeti és NFT galériát, Kalen Iwamoto és Sasha Stiles társaival együttműködve. Munkájuk a művészet és technológia egyedülálló szimbiózisát mutatja be.

Az ordinals vers árverése tehát nemcsak egy vers értékének megerősítését jelenti, hanem a digitális művészet és a hagyományos költészet találkozását is, ami új és izgalmas lehetőségeket nyit meg a jövőben. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.51% $64,167.33
Ethereum ETH 0.19% $3,064.75
BNB BNB 1.93% $561.58
Solana SOL 1.04% $144.11
XRP XRP 4.10% $0.5149
Dogecoin DOGE 2.26% $0.1555
Cardano ADA 9.51% $0.4943
Litecoin LTC 2.74% $82.64
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!