Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Adobe piacra dob egy NFT hitelesítő rendszert

Az Adobe piacra dob egy NFT hitelesítő rendszert

Az Adobe együtt dolgozik a legnagyobb NFT piacterekkel az új fejlesztésén, amely lehetővé teszi az NFT-k eredetiségének bizonyítását.

 

Az Adobe új szolgáltatással lép az NFT térbe

A világ legnépszerűbb digitális alkotói szoftverének megalkotója, az Adobe a nem helyettesíthető tokenek (NFT) piaca felé nyit. Az Adobe blogbejegyzése szerint az Adobe Photoshop új funkciója lehetővé teszi a művészek számára, hogy bebizonyítsák, ők a műalkotások (NFT).

Adobe Photoshop I Cryptofalka Forrás: https://digitalfotoforalla.se/

Az Adobe új rendszere a Content Credentials. Az NFT készítők összekapcsolhatják majd az Adobe ID-t kriptopénztárcájukkal, lehetővé téve a kompatibilis NFT-piacterek számára, hogy egyfajta ellenőrzött tanúsítványt mutassanak be, amely igazolja a mű forrásának hitelességét.

Az Adobe termékfelelősével, Scott Belskyvel készített interjú szerint ez a funkció beépül a Photoshopba egy „prepare as NFT” opcióval, amely e hónap végén előzetes verzióban indul. Belsky szerint a Content Credentials által létrehozott hozzárendelési adatok IPFS-rendszeren fognak élni. Az IPFS (InterPlanetary File System) egy decentralizált módja a fájlok tárolásának, ahol az adatok biztonságáért és elérhetőségéért egy hálózat felelős, nem pedig egyetlen vállalat (a torrentrendszerek működéséhez hasonló). Az Adobe azt állítja, hogy az olyan NFT piacterek, mint az OpenSea, a Rarible, a KnownOrigin és a SuperRare képesek lesznek integrálni a Content Credentials szolgáltatással, hogy megjelenítsék az Adobe hozzárendelési adatait.
 
 

Az NFT-k hamisításában segíthet az Adobe rendszere

A műalkotások lopása nagy üzlet az NFT világában. Sok példa volt már arra, hogy emberek olyan műalkotásokat vernek a blokkláncon, amelyeket nem ők készítettek, vagy amelyekhez nincs joguk. Ennek az az oka, hogy bárki készíthet NFT-t, még akkor is, ha nem rendelkezik a tartalom szerzői jogával, és a blokklánc nem igazán tehet semmit ennek megakadályozására. Ami még rosszabb, a pénzverést a blokklánc rögzíti, így az NFT alkotása hitelesnek tűnik, ha az eredeti mű ismeretlen.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Még Banksyt is utolérték az NFT csalók. Az egyik NFT-gyűjtő (ironikus nevén Pranksy) 300 000 dollárt fizetett a híres utcai művésznek tulajdonított NFT-ért, amely szinte biztosan hamis volt. Végül visszakapta a pénzt, de nem történt volna meg, ha Banksy digitálisan aláírja az NFT-t. Amint az Adobe rámutat, Banksy valószínűleg nem szeretné a nevét és az Adobe azonosítóját egy titkosítótárcához kötni, de a rendszert nyílt forráskódúnak szánják – lehetséges, hogy a névtelen művész kitalál valamilyen módot a hitelesített tartalom hitelesítésére. a munkája hitelesítéséért felelős cég.
 
Tehát az Adobe rendszere nem akadályozza meg a műalkotások lopását, inkább lehetőséget kínál annak bizonyítására, hogy az egyén által eladott NFT eredeti.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.67% $67,198.26
Ethereum ETH -4.67% $3,658.45
BNB BNB -3.35% $593.71
Solana SOL -7.16% $164.73
XRP XRP -0.92% $0.5236
Dogecoin DOGE -5.87% $0.1578
Cardano ADA -5.13% $0.4591
Litecoin LTC -1.26% $85.32
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!