Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin pixel artot, Bitcoin Shrooms-ot listáz a Sotheby's

Bitcoin pixel artot, Bitcoin Shrooms-ot listáz a Sotheby's

Közel 300 éves történelemmel bíró aukciósház, a Sotheby's bocsátja aukcióra a Bitcoin Ordinals, Bitcoin Shrooms nevű digitális műalkotását.

A Sotheby's bejelentette hogy történelmi pillanatot él meg

Amikor először kínálja eladásra a 279 éve fennálló aukciósház az első Bitcoin Ordinals kollekcióját. A BitcoinShrooms kollekció a Shroomtoshi álnevű művész által alkotott Ordinals projektjéből származó alkotásokat tartalmaz, és ez az első alkalom hogy a kollekció művei széles körben hozzáférhetővé válnak a nagyközönség számára- tudatta a Sotheby's.

Sothebys aukciós ház közel 300 év történettel.jpg

Az aukcióra kínált kollekció pixel art alkotásokból áll, amelyek a Bitcoin történelmére és alapelveire utalnak, beleértve a mémeket és a technikai fogalmakat.

ShroomToshi a kollekciót a Bitcoin 13 éves törtélemének "pixelált összefoglalójaként" írta le, amley a Bitcoin és alapelveinek "tudatosságát" kívánja növelni, miközben kritizálja annak "zavaró pop-elemeit és aberrációit". A Bitcoin Shrooms egy 210 darabból álló műalkotás gyűjtemény, amelyeket a Bitcoin blokkláncra fejlesztettek, és szerializált satoshikkal vagy "ordinalszámokkal" vannak reprezentálva.

28 000 dollár a Bitcoin Shrooms kiindulási ára

A legelső "S", egy Shroom, amelynek fején az S betű az önrendelkezés(self-determination) rövidítése áll. A második a "The Sovereign Individual", egy Shroom, amely a William Rees Mogg és James Dale Davidson 1998-as könyvére utal. A harmaik a "BIP39 Seed", egy avokádómag karakter, amelyet a kriptográfiai standardról, a BIP39-ről neveztek el.

Bitcoin Shrooms aukcióra bocsátott Ordinalsok.jpg

A műalkotások kikiálltási ára minden esteben 20000-30000 dollár közötti összegről indult, a Sotheby's kriptovalutát is elfogad az ajánlatokra. A árverés várhatóan december 13-án 12 órakor keleti parti idő szerint zárul.

A Sotheby's digitális művészeti vezetője, Michel Bouhanna, ShroomToshit úttörő alaknak nevezte az Ordinal ökoszisztémában, kiemelte hogy a digitális művészeti kollekció milyen egyedi módon örökíti meg a kriptopénz korszkát.

ShrromToshi a misztikus titokzatosságban alkot, és célja az oktatás , inspiráció, valamint a Bitcoin kultúrális és technológiai forradalmának támogatása. Sok hipotézis kering arról hogy ki is lehet valójában ShroomToshi, hiszen az első Bitcoinshrooms tweet 2022 október 13-án jelent meg.

Érdeklődés ellenére akadnak Bitcoin Shrooms és Ordinals kritikusok

Néhány Bitcoin közösségi tag szerint az Ordinals kihasználja a Bitcoin Core sebezhetőségét, ami a blokklánc túlzott terheléséhez vezethet. Ez pedig hálózati torlódást és a Bitcoin tranzakciós díjak emelkedését eredményzte.

A kritikák ellenére egy egyedi digitális eszközről beszélünk, amelyet egy satoshira, a bItcoin legkisebb egységére rögzítenek. A Bitcoin hálózata a 2021 novemberi Taproot frissítése során hozta létre ezt a funkciót és hasonlóan működik, mint más blokkláncok NFT tokenjei.

bitcoin ordinals I Cryptofalka

Minden egyes satoshihoz egy sorszám, azaz ordinal kerül hozzárendelésre attól függően, hogy mikor bányászták. Ezekhez az ordinalokhoz további tartalom is rögzíthető, például szöveg vagy kép. Ez a folyamat lehetővé teszi az egyedi digitális eszközök létrehozását, hasonlóan az Ethereum blokkláncon található NFT-khez. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.02% $65,774.71
Ethereum ETH -3.70% $3,454.74
BNB BNB -1.31% $597.45
Solana SOL -7.46% $137.8
XRP XRP 0.55% $0.4939
Dogecoin DOGE -9.45% $0.1226
Cardano ADA -7.73% $0.381
Litecoin LTC -5.87% $73.65
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!