Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Tidal NFT-kel és okosszerződésekkel bővítheti a platformját

A Tidal NFT-kel és okosszerződésekkel bővítheti a platformját

Jack Dorsey és Jay-Z hangsúlyozta, hogy a Tidal várható új funkciói az alkotóknak adnak több kontrollt okosszeződésekkel, és NFT-kel.

 

HOGY LÁTJA JACK DORSEY ÉS JAY-Z A BLOKKLÁNC LEHETŐSÉGEIT?

Piaci részesedés terén a Tidal sokkal van lemaradva a vezető streaming szolgáltatásoktól, 2019-ben 166 millió USD bevétele volt, ugyanebben az évben az Apple és a Spotify, 2.8 és 7.44 milliárd USD-t tett zsebre. Ennek ellenére Dorsey és Jay-Z hisz benne, hogy az okosszerződésekre épülő jogdíj és analitikai eszközök kellően csábítóak lesznek az előadók számára, és a Tidal előrébb lép a rangsorban.

"Az volt számomra a legfurcsább, hogy megtekintések és más interakciók követésére szolgáló eszközök nagyon keveset tudtak segíteni az előadóknak abban, hogy átlássák amit csinálnak, vagy hogy jól informált döntéseket hozzanak. A helyzet még bonyolultabb, ha több bevételi forrás van, pl. turnézás, merch, vagy akár NFT-k. Szeretnénk az alkotók elé tárni minden információt mindenki számára érthető módon. Bárki elkezdhet önállóan alkotni a platformon." - mondta Dorsey a Twitter és a Square CEO-ja.

tidal

"A továbbiakban abban a szellemben szeretnénk gondoskodni az előadók járandóságairól, ahogy azt az NFT-k valósítják meg legjobban." - Jack Dorsey

Jay-Z kiemelte, hogy az okosszerződések nagyobb pénzügyi szabdságot adnak az előadóknak.

"Rengeteg kreatív módon lehet kampányokat indítani, és részt venni bennük. És az egész teljesen átlátható módon a blokkláncon zajlik, nincs jogi szöveg, ügyvédek, stb. A blokkláncon az okosszerződést megírhatom úgy, hogy pl. minden egyes eladásnál kapjak 10 vagy 30%-ot. Vagy akár beállíthatom, hogy 50%-ot az elsőnél, és 40%-ot utána.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A TIDAL és az NFT A ZENEIPARBAN

A Square Inc. idén márciusban egy 300 millió USD akvizícióval többségi tulajdont szerzett a Tidal szolgáltatásban. Az üzlet részeként a Tidal független vállalat marad a Square-en belül, a részvények továbbra is a Tidal cégre és üzletágra vonatkoznak. A platformot eredetileg 2015-ben vásárolta fel Jay-Z más előadóművészekkel közösen (Beyonce, Kanye West) 56 millió USD-ért. Jay-Z részesedése a Tidal-ből megmaradt, valamint csatlakozott a Square igazgatóságához.

nft music

Jay-Z jelenleg perben áll a Roc-A-Fella (RAF) Records társalapítójával, Damon Dash-el, aki a vád szerint megpróbálta Jay-Z első albumának (Reasonable Doubt) tokenizált változatát eladni egy NFT aukción. A tokenhez tartozott volna részesedés a szerzői jogokból. Egy new-yorki bíró befagyasztotta az értékesítést, mert a RAF panaszt nyújtott be június 18-án Dash ellen, mivel az album kizárólag a kiadó tulajdona, dash pedig átlépte a vállalaton belül a hatásközét az NFT piacra bocsátásával. Dash vitatja a felhozott vádakat, mivel állítása szerint ő csak a RAF-on belüli saját részét próbálta eladni. 

A probémát épp egy blokklánc megoldás, az NFT okozza, de ha a szerzők maguk birtokolják a dalaikat és digitális megfelelőjüket a kezdetektől, minden tulajdonjogról és ahhoz kapcsolódó jogokról való konfliktust is maguk az előadók előzhetnek meg.

Nagy Gábor

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.71% $69,538.27
Ethereum ETH -3.15% $3,684.09
BNB BNB -0.30% $614.59
Solana SOL -0.30% $179.01
XRP XRP -3.01% $0.5295
Dogecoin DOGE -4.30% $0.1634
Cardano ADA -5.01% $0.4777
Litecoin LTC -2.69% $85.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!