Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mindenki a fedélzetre! Jönnek az indiai NFT vonatjegyek

Mindenki a fedélzetre! Jönnek az indiai NFT vonatjegyek

Az Indiai Vasúti Vendéglátó és Turisztikai Vállalat NFT-k formájában biztosít majd vonatjegyeket a két újonnan indított vonat utasainak.

Izgalmas időszak kezdődik Indiában

Az indiai vasút március 20. és április 2. között a hindu fesztivál, a Holi alkalmából két meghatározott, Delhibe tartó vonatra biztosít majd NFT vonatjegyeket. 

Az Indiai Vasúti Vendéglátó és Turisztikai Vállalat (IRCTC) bejelentette, hogy két újonnan indított vonat - a Tejas Express 82501 és 82502 - utasai NFT-k formájában kapnak vonatjegyet. Az IRCTC az alábbit közölte egy hivatalos bejegyzésben:

Ezek a jegyek nem pusztán digitális szuvenírek; hanem Lucknow és Delhi (indiai városok) gazdag kulturális szövevényének ünneplése.

Miért hasznos az NFT vonatjegy?

Az NFT vonatjegyekkel India célja, hogy javítsa az utazók "utazási élményeit" azáltal, hogy lehetővé teszi személyre szabott NFT-k létrehozását, amelyeket a hatóságok és a nyilvánosság a blokkláncon ellenőrizhet.

A kezdeményezés a színek ünnepeként ismert Holi fesztivál előtt tiszteleg, és egy digitalizációs platform, az NFTtrace társfinanszírozásával valósul meg.

A vállalat segít a vonatjegy-vásárlások nyilvántartásának vezetésében a blokkláncon, valamint okosszerződéseket alkalmaz a nyomonkövethetőségi folyamat szabályozására.

Az IRCTC-n naponta több mint 1,2 millió jegyet foglalnak, ami jelentősen növelheti az NFT elfogadottságát, ha a kezdeményezés az összes vonatra kiterjed majd a régióban. Ráadásul az NFT-vel ellátott jegyek digitalizálása megakadályozza a hamisítás és a helytelen elhelyezés gyakori problémáját.

Nemcsak NFT vonatjegyekre használja India a blokkláncot

India nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy termékei fejlesztéséhez elsősorban három blokkláncplatformot használ: a Hyperledger Fabric-ot, a Hyperledger Sawtooth-ot és az Ethereum-ot.

Március 6-án kiderült, hogy jelenleg közel nyolcmillió, kormány által kiadott, ellenőrizhető dokumentumot tárolnak öt blokkláncon, amelyek az Indiai Nemzeti Informatikai Központ, egy kormányzati ügynökség tulajdonában és üzemeltetésében vannak.

Az Indiában jelenleg használt öt blokklánc termék a tanúsítványlánc, az okmánylánc, a gyógyszerlogisztikai lánc, az igazságügyi lánc és a tulajdonlánc.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.78% $63,393.16
Ethereum ETH -0.92% $3,123.6
BNB BNB -1.75% $556.8
Solana SOL -7.45% $139.95
XRP XRP -1.07% $0.4981
Dogecoin DOGE 0.23% $0.163
Cardano ADA -2.17% $0.4614
Litecoin LTC -1.74% $78.49
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!